neomezili-jsme-vyrobu-smartphonu-tvrdi-huawei
Novinka Neomezili jsme výrobu smartphonů, tvrdí Huawei

Neomezili jsme výrobu smartphonů, tvrdí Huawei

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 6. 2019 15:00

Před nedávnem zahraniční média informovala o tom, že společnost Huawei omezuje výrobu svých chytrých telefonů. Důvodem mají být obchodní restrikce ze strany Spojených států a tak nepříliš optimistický výhled do budoucna. Výrobce veškeré spekulace odmítl a tvrdí, že vše běží podle plánu. To ostatně potvrzuje i stanovisko české pobočky, které se nám podařilo získat.

Reklama

„Odmítáme nepodložené informace, že společnost Huawei v reakci na zařazení na seznam subjektů amerického ministerstva obchodu snižuje výrobu chytrých telefonů. Objem naší výroby na globální úrovni je v normálu a nevykazuje významné odchylky v žádném směru,“ uvádí se v prohlášení, které nám poslalo tuzemské zastoupení Huawei.

Spojené státy služby podezírají Huawei ze spolupráce s čínskou rozvědkou, firma to ale od samého začátku popírá. Donald Trump v polovině května zařadil Huawei na černou listinu, což znamená, že americké podniky potřebují zvláštní povolení, aby jí mohly dodávat své produkty. Krátce poté však Washington na tři měsíce obchodní restrikce vůči Huawei zmírnil.

Před zapojením Huaweie do stavby klíčové infrastruktury varoval i český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost. Čínská firma nařčení odmítla.

Neomezili jsme výrobu smartphonů, tvrdí Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama