nepouzivejte-pc-kupte-si-mac-rekl-byvaly-sef-googlu-eric-schmidt
Apple Novinka Nepoužívejte PC, kupte si Mac, řekl bývalý šéf Googlu Eric Schmidt

Nepoužívejte PC, kupte si Mac, řekl bývalý šéf Googlu Eric Schmidt

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2011 15:00 34

V rozhovoru s novináři All Things Digital uživatele dále nabádal k tomu, aby používali Chrome a GMail. Na přetřes ale přišla i budoucnost firmy, sociálních sítí, bezpečnosti a další témata.

Reklama

V rámci pořadu AllThingsD9 odpovídal na otázky zkušených žurnalistů Walta Mossberga a Kary Swisher bývalý generální ředitel Googlu Eric Schmidt.

Hovořilo se o službě Google Wallet, na které se Google podílel společně se společnostmi Citigroup a Mastercard. Uživatelé s telefonem se systémem Android budou moci platit bezhotovostně dotykem na terminálu vybaveném technologií NFC.

Diskutovalo se i o plánech tzv „velké čtyřky“: Googlu, Applu, Facebooku a Amazonu. O vítězství Zuckerbergovi firmy na trhu sociálních sítí a o tom, proč nakonec Google nepočítá s masovým nasazením pokrokové technologie, která umožňuje identifkovat člověka podle fotografie.

V souvislosti s Apple zaznělo pouze několik informací. Obě společnosti se v minulých dnech domluvili na využívání Google Map v nových produktech s iOS. Na otázku novinářky, co říká vyjádření Steva Jobse, které jí údajně v neoficiálním rozhovoru řekl, že „Android je špionážní sonda“ a ponoukal jí k tomu, aby během rozhovoru kladla otázky týkající se monitorování uživatelů, přímo neodpověděl.

Když přišla řeč na bezpečnost, řekl, že uživatelé by raději měli používat Mac než PC, a to zejména kvůli tomu, že člověk na Mac OS X v podstatě nepotřebuje antivirus. Google v minulých letech čelil útokům čínských hackerů, možná i právě kvůli tomu Schmidt v rozhovoru upřednostnil počítače Applu.

Nepřehlédněte:

Nepoužívejte PC, kupte si Mac, řekl bývalý šéf Googlu Eric Schmidt
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama