nintendo-si-patentovalo-herni-pouzdro-pro-mobily-ktere-vypada-jako-stary-game-boy
Apple Novinka Nintendo si patentovalo herní pouzdro pro mobily, které vypadá jako starý Game Boy

Nintendo si patentovalo herní pouzdro pro mobily, které vypadá jako starý Game Boy

Martina Lipertová

Martina Lipertová

8. 10. 2018 12:15 1

Americký Úřad pro patenty a ochranné známky zveřejnil žádost společnosti Nintento o patentování pouzdra ve vzhledu stařičkého Game Boye. Na tom by asi nebylo nic tak zvláštního, protože mobilních pouzder ve stylu Game Boye se na trhu nachází hned několik, jenže toto pouzdro by mělo skutečně plnit i herní funkce.

Reklama
Nintendo si patentovalo herní pouzdro pro mobily, které vypadá jako starý Game Boy
i Zdroj: PCTuning.cz

Game Boy pouzdro od Nintenda má totiž podle všeho plně funkční tlačítka. Nintendo svůj patent popisuje jako: „Pouzdro, které lze připojit k elektronickému zařízení s dotykovým displejem“. 

Toto pouzdro by tedy nemělo plnit pouze funkci ochrany telefonu před kapkami deště nebo například před pádem, ale také by mělo poskytovat plný komfort hráčům při hraní jejich oblíbených her. A to není vůbec špatný nápad. Vždyť právě absence tlačítek a tedy chybějící haptická odezva je při hraní na mobilech ten největší problém.

Společně s tímto patentem přicházejí na řadu také jisté naděje. Pokud by Nintendo tento svůj nápad rozjelo ve velkém, mohlo by nám na Androidu a iOS přinést takové klasiky jako je Pokémon Red, The Legend of Zelda: Link´s Awakening nebo Super Mario Land. A to by bylo naprosto skvělé. Ale nepředbíhejme. Teprve čas ukáže, jak daleko Nintendo zajde a zdali se něco podobného vůbec na trh dostane. Nintento samo zatím nic neohlásilo.

Zdroj: Polygon

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama