nokia-lumia-800-se-prodava-skvele
Novinka Nokia: Lumia 800 se prodává skvěle

Nokia: Lumia 800 se prodává skvěle

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 11. 2011 13:00 13

Finský výrobce tvrdí, že prodeje jeho prvního Windows Phone 7 telefonu ve Velké Británii jsou excelentní. Reaguje tak na kritiku analytiků, která měla negativní vliv na cenu akcií firmy.

Reklama

Mobilní operační systém Windows Phone 7 má v posledních týdnech velice dobře našlápnuto. V internetovém obchodě s aplikacemi MarketPlace se nyní nachází přes 40 tisíc aplikací.

Nepřehlédněte:

Windows Phone Marketplace hostí přes 40 000 aplikací

Na trhu lze poté nalézt druhou generaci zařízení s aktualizací zvanou Mango, která do systému přidala pět set vylepšení a novinek, např. integraci Twitteru, uspávaní aplikací, apod. Systém se stal po dvanáct měsících, co byl uveden na trh, plnohodnotnou konkurencí zaběhlým platformám Android či iOS.

Postupně se zvyšuje i počet uživatelů, kteří nad nákupem jednoho ze zařízení s tímto rychlým systémem s konzistentním UI uvažují. Velkým prodejním tahákem posledních dnů je zejména finská princezna – Lumia 800.

Ta se v minulých dnech začala prodávat na několika vybraných trzích a podle všeho se jí daří více než obstojně. Dokládá to i vyjádření Nokie, která uvedla: „Prodeje Lumie 800 jsou ve Velké Británii výborné. Podle našich nejnovějších statistik se za první týden stala nejprodávanějším Nokia smartphonem Ve Velké Británii v nedávné historii“.

Finská společnost tím zároveň utnula nepodložené spekulace různých teoretiků a analytiků, kteří se naopak domnívají, že se Lumia 800 nijak zvlášť dobře neprodává, čímž způsobili pád akcií Nokie o několik procent.

Pravdou zůstává, že cena Lumie 800 postupně klesá, a to zejména u našich západních sousedů v Německu, kde se dá dnes pořídit za cenu v rozmezí 420-450 euro. Co by za to fanoušci WP7 v České republice dali.

Přístroj se zde začne prodávat až na počátku roku 2012, čehož naši vychytralí dovozci a obchodníci patřičně využívají.

Nokia: Lumia 800 se prodává skvěle
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama