notebooky-proca-noteline-710-s-centrinem
Mobilní zařízení Článek Notebooky: ProCa NoteLine 710 s Centrinem

Notebooky: ProCa NoteLine 710 s Centrinem | Kapitola 4

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

27. 8. 2003 00:00 24

Seznam kapitol

1. Centrino a BRAVE NoteLine 710 2. Technické specifikace 3. Design notebooku 4. NoteLine 710 - provedení a ergonomie
5. Obraz - grafika a TFT 6. Chlazení notebooku a jeho šetřící režimy 7. NoteLine 710 - výkony a závěr

Notebook týdne: Na PCtuningu jsme recenzovali notebook s mobilním Pentiem 4-M (Premio 3010N), s Athlonem XP-M (nx9005)... dnes je na řadě model s procesorem Intel Pentium M (jádro Banias). Na recenzi k nám dorazil notebook BRAVE NoteLine 710 od společnosti ProCa který využívá i další komponenty patřící do řady Intel Centrino™ - základní desku s čipovou sadou i855(zde GM) a síťovou kartu Intel PRO/Wireless 2100. Potvrdí se dlouhá výdrž notebooku?

Reklama
Notebooky: ProCa NoteLine 710 s Centrinem
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebooku nelze nic podstatného vytknout - no snad až na to, že klávesnice by mohla být umístěna poněkud výše (brání tomu baterie).

Největší výhradu jsem měl k nečekaně vysoké koncentraci tepla ve spodní části notebooku tam, kde je umístěný procesor. I když procesor hospodaří s energii dobře, díky malé šířce je emitované teplo hůře distribuované do těla NB. S notebookem je problém dlouhodobě pracovat pokud vám bude ležet celou dobu na klíně.

Klávesnice

Klávesnice tohoto notebooku nebude, lidem kteří znají specifika klávesnice notebooků (zdvih cca 3mm), činit problémy. Líbily se mi oddělené klávesy kurzorového kříže, poněkud méně se mi líbilo (zastaralé) umístění klávesy Fn tam, kde někteří výrobci umisťují Ctrl. Také umístění tlačítek Home, End, PgUp, PgDown budou vyžadovat trochu zvykání.

Notebooky: ProCa NoteLine 710 s Centrinem
i Zdroj: PCTuning.cz

Touch Pad

Touch Pad je jediným analogovým ovládacím prvkem notebooku. Uvnitř má ovládací kříž který v praxi příliš nedokáže nahradit kolečko myši.

Notebooky: ProCa NoteLine 710 s Centrinem
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama