Nová skříň NZXT H1 pojme větší grafiky a už by se neměla vznítit
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Nová skříň NZXT H1 pojme větší grafiky a už by se neměla vznítit

Nová skříň NZXT H1 pojme větší grafiky a už by se neměla vznítit

David Jiránek

David Jiránek

9. 2. 2022 15:20

Společnost NZXT představila aktualizovanou kompaktní skříň H1. Předchozí model doprovázela aféra se vznícením kvůli špatnému návrhu PCIe prodlužky. Nová verze tuto nedokonalost opravuje a přidává další vylepšení.

Reklama

Skříň NZXT H1 si v první generaci prošla pozoruhodným příběhem. Nejprve byla obdivována za svoje kompaktní rozměry spolu s uživatelskou přívětivostí. Design podobný Xboxu Series X lákal i méně zkušené uživatele ke stavbě kompaktního PC. Následně přišla aféra s PCIe prodlužkou, která vytvářela zkrat a mohla zapříčinit až požár. NZXT nyní přichází s druhou generací H1, která nabízí i řadu vylepšení.

Problematická prodlužka a samotné PCB bylo upraveno a předěláno ve spolupráci s dodavatelem dílů pro NZXT. Kabel a rozhraní nyní navíc podporuje PCIe 4.0.

Nová skříň NZXT H1 pojme větší grafiky a už by se neměla vznítit
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotná skříň lehce povyrostla a objem se zvětšil z 13 na 15,6 litru. To umožňuje vložení větších grafických karet a lepší chlazení. Skříň nabízí větší perforování pro snadnější proudění vzduchu a skříň dostala druhý větrák umístěný za zdrojem.

Zdroj si polepšil z 650 na 750 W s Gold efektivitou. Zachováno bylo all-in-one vodní chlazení procesoru i předpřipravená kabeláž.

NZXT nově větráčky propojilo hubem a nabízí jejich ovládání skrze NZXT CAM software. Na vrchní straně nalezneme jedno USB-C, dvě USB-A (o jedno více než v první generaci) a 3,5mm jack.

Pokud NZXT H1 druhé generace nepotkají problémy, jako v případě předchůdce, mohlo by jít o velmi oblíbenou skříň pro stavbu kompaktního stroje. NZXT totiž vylepšilo řadu problematických aspektů, včetně prodlužky, kompatibility s většími grafikami a chlazení.

Skříň bude k dispozici za 399 euro s již zabudovaným 750 W zdrojem a all-in-one chlazením. V nabídce je černá a bílá varianta. Start prodeje je v USA naplánován na 21. února. U nás je zatím dostupní první generace za 4 990 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama