nvidia-pripravuje-cipovou-sadu-pro-intel-atom
Novinka Nvidia připravuje čipovou sadu pro Intel Atom

Nvidia připravuje čipovou sadu pro Intel Atom

FidoUncle

FidoUncle

10. 12. 2008 00:00 1

Pokud jsme chtěli systém s úsporným procesorem Intel Atom, museli jsme si zároveň s ním koupit i čipovou sadu téže značky. To už naštěstí pomalu přestává platit.

Reklama

Zástupce společnosti Intel zcela jistě těší, že s každým CPU Intel Atom zároveň prodávají i svou čipovou sadu, ale na druhou stranu také vědí, že jejich integrované grafické jádro nedosahuje nijak oslnivých výkonů. A tak slovo dalo slovo a dohoda s Nvidií o dodávkách čipových sad pro Intelovské úsporné procesory je na světě.

Nvidia připravuje čipovou sadu pro Intel Atom
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel nechá Nvidii vyrábět a prodávat čipové sady s označením MCP79, upravené na míru procesorům Atom. Tento čipset poskytne přeci jen vyšší výkon než současné jádro Graphics Media Accelerator 950. Přinese podporu technologie DirectX 10 a samozřejmě pomůže i s přehráváním videa. Jediným faktem, který na této pozitivní novince zamrzí, je skutečnost, že dohoda se vztahuje pouze na produkty z kategorie nettop, tedy tenkých a úsporných stolních počítačů. Na netbook s Nvidií pod kapotou můžeme pro tuto chvíli bohužel zapomenout.

Třeba tento krok pomůže nettopům k větším prodejům, neboť zatím za svými mobilními bratříčky v prodejích poněkud pokulhávají.

Podle TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama