NZXT Phantom 530: návrat legendy
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek NZXT Phantom 530: návrat legendy

NZXT Phantom 530: návrat legendy | Kapitola 7

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

15. 2. 2016 03:00 4

Seznam kapitol

1. Návrat legendy 2. Plastové orgie? 3. Horní část case 4. Podvozek a zadní část
5. Interiér 6. Airflow 7. Resumé

Nadpis možná působí trochu nadneseně, ale u výrobce NZXT a speciálně u řady Phantom to platí doslovně. Právě ta totiž stála za nejvýraznějším rozmachem skříní této značky. A to především v temných dobách slonovinové šedi a „krabicoidních“ tvarů. Najednou tu byla case nejenom kulatější, ale také barevnější a extravagantnější.

Reklama

Máme před sebou poměrně designově povedenou case, která přitom ale vzešla z modelu, jenž byl na svou dobu poněkud kýčovitý a barvy či extravagance u něj měla přednost před funkčností.

NZXT Phantom 530: návrat legendy
i Zdroj: PCTuning.cz

Moderní Phantom 530 je postaven na velmi povedené šasi, která se velmi efektivně poprala s úkolem kombinovat požadavky vzduchového, i vodního chlazení.

Ano, samozřejmě „vodníkáři“ mohou namítat až přílišnou perforaci, absenci odhlučnění, apod. Je třeba ale myslet na to, že výrobci jsou dnes tak nějak tlačení k určité univerzálnosti svých výrobků a pokud chceme speciál v jakémkoli směru, musíme si většinou připlatit, protože takové modely se pak prodávají za vyšší ceny. Tato case je přitom opravdu univerzální, ať po stránce chlazení, tak po stránce vnitřního uspořádání a podpory komponent.

NZXT Phantom 530: návrat legendy
i Zdroj: PCTuning.cz

Když pominu praktičnost, tak je Phantom především designovkou. Osloví nadšence, který chce nejenom ukázat komponenty uvnitř case, ale ohromit i skříní jako takovou. A výsledek určitě stojí za to. Jen málokterá case na trhu se nabízí hned v podobných barevných provedeních, tedy v černé, bílé, a dokonce i v červené. U bílé musím velmi pochválit kontrast, který tato barva vytváří s černými mřížkami. Podobně působí červená varianta. A pokud chcete na té extravaganci trochu ubrat, černá bude ideální variantou.

NZXT Phantom 530: návrat legendy
i Zdroj: PCTuning.cz

V návaznosti na design i výbavu je tu samozřejmě cena. Tuto skříň lze dnes koupit průměrně za nějakých 3500 Kč, což je cena už poměrně vysoká. Je si třeba ale uvědomit, že má také velmi slušnou výbavu.

Najdeme tu například regulaci otáček či napájecí HUB pro ventilátory, potěší také osvětlení I/O shield v zadní části. Proto by nad cenou bylo možné polemizovat a navíc se najdou obchody, kde case koupíte i o tři až čtyři stovky levněji. I přesto si jí dovolím označit za lehce vyšší, než by měla být.

NZXT Phantom 530: návrat legendy
i Zdroj: PCTuning.cz

Phantom je jednoduše základní a již takovou tradiční řadou tohoto výrobce a je dobře, že je stále inovovaná. Postupně se i design ladí do vzhlednější formy, což je určitě dobře. Case nabídce celou řadu prvků, které ocení především generace hlouběji se zajímající o HW, ale také určitě hráči, ke kterým má tento design jistě nejblíže. 

NZXT Phantom 530: návrat legendy
i Zdroj: PCTuning.cz

Na závěr tedy jen zhodnotím klady a zápory a musím poznamenat, že rozhodně převažují klady a case je navíc příjemně variabilní. Pokud se tedy i při této ceně ke koupi rozhodnete, určitě litovat nebudete.

NZXT Phantom 530: návrat legendy
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zapůjčení case k testu děkujeme společnosti NZXT.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama