Optické propojení PCIe 7.0 dosahuje svižné rychlosti 128 GT/s
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Optické propojení PCIe 7.0 dosahuje svižné rychlosti 128 GT/s

Optické propojení PCIe 7.0 dosahuje svižné rychlosti 128 GT/s

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

17. 6. 2024 13:05 8

Společnost Cadence předvedla své vlastní řešení optického propojení skrz PCIe 7.0 na konferenci PCI-SIG DevCon 2024 s rychlostí 128 GT/s.

Reklama

První demonstrace propojení PCIe 7.0 s rychlostí 128 GT/s (gigatransfers per second) na světě je z velké části ukázkou pouhého konceptu, jelikož specifikace PCIe 7.0 ještě nebyly dokončeny. To však nemění nic na tom, že společnost Cadence tímto ukázala svou zdatnost v této oblasti. 

Optické propojení PCIe 7.0 dosahuje svižné rychlosti 128 GT/s
i Zdroj: Se svolením od Cadence

Během akce společnost Cadence demonstrovala přenosové a přijímací schopnosti své PCIe 7.0 IP s rychlostí 128 GT/s pomocí reálného lineárního optického připojení s nízkou latencí.

Již v srpnu minulého roku vytvočila PCI-SIG pracovní skupinu Optical Workgroup, která má za úkol pracovat na průmyslovém standardu PCIe přes optická rozhraní. Až do dnešního dne se PCI Express spoléhal výhradně na měděné propojení. Ve světě jsou však samozřejmě také jiné společnosti, než jen Cadence. PCI-SIG však nechce vytvořit standard ale jednotný přístup k PCIe přes optiku, a tak existence jiných skupin zabývajících se obdobným úkolem není v rozporu s plánem PCI-SIG. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama