podle-intelu-haswell-vzkrisi-pocitacovy-trh
Novinka Podle Intelu Haswell vzkřísí počítačový trh

Podle Intelu Haswell vzkřísí počítačový trh

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 7. 2012 06:00 4

Pro Intel by tento nový procesor a jeho platforma měl být novým startem na trhu počítačů. Pravděpodobně půjde o ultrabooky, které budou velice dobře konkurovat tabletům.

Reklama

V roce 2013 uvede Intel své procesory Haswell, se kterými má velké plány. Tyto procesory by měly být SoC čipy, tedy podobné, jako jsou dnešní ARM procesory, kdy procesor obsahuje všechny důležité části. Intel ale chce hlavně chce přebrat část trhu právě ARMu. To proto, že přicházející Windows 8 už ARM procesory podporují.

Podle Intelu Haswell vzkřísí počítačový trh
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky Windows 8 může ARM vzít Intelu a AMD část trhu. Například v tabletech, ale i v klientských stanicích. A to Intel ani AMD nechce. Haswell by měl mít velice nízkou spotřebu v klidu. Prý totožnou jako konkurenční ARM.

Podle Intelu by měl Haswell vzkřísit trh počítačů a notebooků. Je jasné, že výrobci notebooků nepřejdou jen na ARM procesory, ale zůstanou i u x86 architektury. Například HP, Lenovo, Dell a Acer již pracují na nějakých zařízeních s procesory Haswell. Ty by se měly objevit na trhu v dubnu příštího roku.

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama