podvadel-microsoft-u-moznosti-vyberu-webovych-prohlizecu-v-eu
Novinka Podváděl Microsoft u možnosti výběru webových prohlížečů v EU?

Podváděl Microsoft u možnosti výběru webových prohlížečů v EU?

Martin Stančík

Martin Stančík

10. 3. 2010 12:00 18

Microsoft včera reagoval na stížnosti, podle kterých není nový výběr webových prohlížečů ve Windows pro evropské zákazníky zcela náhodný    

Reklama

V odpovědi na stížnosti z minulého týdne, že postavení prohlížečů v tzv. ballot screen, tedy v nové nabídce webových prohlížečů ve Windows v rámci EU Microsoft včera oznámil, že změnil algoritmus, podle kterého je postavení prohlížečů určováno tak, aby bylo opravdu náhodné. "Můžeme potvrdit, že jsme provedli změny v algoritmu, díky kterým je nabídka prohlížečů v Evropě opravdu náhodná," řekl včera mluvčí Microsoftu Kevin Kutz. "Věříme, že úprava algoritmu bude zlepšením." Nabídku prohlížečů od různých výrobců Microsoft ve svých Windows pro evropské zákazníky spustil minulý týden po dlouhých rozhovorech s Evropskou komisí. 

Podváděl Microsoft u možnosti výběru webových prohlížečů v EU?
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ikona pro výběr prohlížečů je na místě, na kterém dříve byla ikona Internet Exploreru. Minulý týden Rob Weir z IBM obvinil Microsoft z toho, že manipuluje postavení prohlížečů v nabídce tak, že IE velmi často umisťuje přímo na pravý okraj okna a Opeře (která ovládá jen něco málo přes 2% světového trhu) dává lepší postavení, než Chromu od Google nebo Firefoxu. "Nyní je to již v pořádku," řekl včera Weir po té, co provedl testy, podle kterých jsou nyní šance všech prohlížečů opravdu stejné.

Zdroj: PCW

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama