Postavte si hvězdný koráb i vesmírnou základnu, Starfield ukazuje své možnosti, nabídne tisíc planet
i Zdroj: Xbox
Novinka Postavte si hvězdný koráb i vesmírnou základnu, Starfield ukazuje své možnosti, nabídne tisíc planet

Postavte si hvězdný koráb i vesmírnou základnu, Starfield ukazuje své možnosti, nabídne tisíc planet

David Jiránek

David Jiránek

13. 6. 2022 15:50

Očekávané RPG od studia Bethesda se konečně předvedlo v hratelné ukázce. Nový titul nabídne cestování vesmírem, boje i tvorbu vlastní základny.

Reklama

Starfield byl ještě do včerejšího večera zahalen řadou tajemství. Bethesda totiž neukázala z dávno představeného projektu jediný kus herních záběrů, což se změnilo až na letošní konferenci ve spolupráci s Xboxem. Podle prvních záběrů hra připomíná mix Falloutu, Skyrimu a No Man's Sky.

Ve Starfieldu se podíváme do vesmíru na celkem tisícovku planet. Řada z nich nabídne do detailu propracované lokace, s vlastní lodí ovšem můžeme přistát kdekoliv na povrchu. V tomto ohledu je jasná inspirace No Man's Sky případně Elite Dangerous.

Hráči si budou moci svůj hvězdný koráb vytvořit, k dispozici bude velká sada dílů od různých výrobců hardwaru. Každá loď tak bude vypadat trochu jinak. To samé můžeme říci i o hlavní postavě. Starfield jako správné RPG samozřejmě nabídne editor postavy, kromě vzhledu budeme moci volit i z několika vlastností a dovedností. Možnosti úprav završuje tvorba vlastní základny a možnost najmout si posádku nebo spolupracovníky obydlí podle toho, jak je potkáte při plnění misí.

Herní složka ukázala také souboje. Zde jsou ohlasy nejchladnější a přestřelky i pohyb po planetách nevypadá plynule a intuitivně. To vše se ale do vydání může změnit.

V příběhu se vydáme na několik lokací, které se od sebe razantně liší. Nechybí odlehlé planety a sídla i velkoměsta v ekonomicky vyspělých částech galaxie.

Starfield měl původně vyjít 11. listopadu, hra ale byla posunuta na začátek příštího roku. Titul vyjde na konzole Xbox, počítače a od prvního dne bude dostupný v rámci předplatného Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama