pretaktovani-phenomu-ii-po-druhe
Novinka Přetaktování Phenomu II po druhé

Přetaktování Phenomu II po druhé

Michal Kleman

Michal Kleman

25. 11. 2008 00:00 20

Procesory AMD s 45nm jádry Deneb jsou čím dál lákavějším tématem. Na internetu se objevil další důkaz o tom, jak dobře jdou tyto procesory taktovat.

Reklama

Neznámý overclocker přetaktoval svůj Phenom II na 5920MHz, což je velmi slušný výsledek pro testovací kousek. Samozřejmě bylo použito kapalného dusíku k chlazení, ale procesor se i při vysokém napětí a frekvencích choval absolutně stabilně. Použita byla deska ASUS M3A79-T Deluxe a dva dvougigabajtové moduly DDR2 s taktem 1066MHZ.

Přetaktování Phenomu II po druhé
i Zdroj: PCTuning.cz

Neoficiální rekord byl dosud vytvořen na prezentačce AMD v Austinu, Texasu. Tam byl procesor s jádrem Deneb přetaktován na 6,3GHz, vedení AMD si zřejmě chce ponechat toto eso v rukávu a požádala novinkové servery, aby napsaly, že výsledná frekvence byla přes 5GHz. Co se týče přetaktování bez "extrémních metod", dostal se nový Phenom II na 4GHz, a to se vzduchovým chlazením (s napětím skoro 1,6V).

Přetaktování Phenomu II po druhé
i Zdroj: PCTuning.cz

Server Fudzilla ještě přidává jistou perličku ohledně výkonu nového Phenomu. Podle jejich "důvěrných zdrojů", které bych však osobně nebral moc vážně, je Deneb přibližně stejně výkonný na takt, jako je tomu u čtyřjádrového Intelu Yorkfield. Jestliže je tato informace pravdivá (a podotýkám že půjde spíše o výmysl nebo střelbu od boku), měl by Intel drasticky snižovat ceny nových Nehalemů (což však kolega Obermaier naznačil zde). Puzzlíky nám pomalu začínají zapadat, věřím že můžeme připravit peněženky na další cenovou bitvu.

Podle NordicHardware 1, 2 a Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama