Procesor AMD FX-8350 podruhé – konečně slušný výkon
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Procesor AMD FX-8350 podruhé – konečně slušný výkon

Procesor AMD FX-8350 podruhé – konečně slušný výkon | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

15. 11. 2012 02:00 84

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Testovací systém 3. Porovnání výkonu Piledriver/Bulldozer 4. Windows 8, lepší nebo nikoliv? 5. Syntetické testy – paměti 6. Syntetické testy – výpočetní operace 7. Praktické testy I. – komprese, multimédia
8. Praktické testy II. – PS, Excel, šifrování disku, JS 9. Praktické testy III. - 3D rendering + Multitask 10. Systémový test – PC Mark 7 11. Herní testy – Hry, Dos Box, PhysX 12. Shrnutí výkonu a ceny 13. Herní výkon 14. Zhodnocení a závěr

Recenzi nového procesoru AMD FX-8350 jsme vám nabídli už před nějakým časem, slíbili jsme ale doplnit některé části testu. Dnes slib plníme. Porovnáme výkon „takt na takt“ s prvním FX architektury Bulldozer a prověříme výkon ve finálních Windows 8. A výsledek? FX-8350 už dokáže nakrmit i nejvýkonnější grafiky!

Reklama

Výkon jsem prověřil pouze na jedné, osvědčené desce. Desku Asus  Crosshair V Formula-Z jsem tedy použil pro finální měření a hlavně pro taktování, je v tomto směru vybavenější. Zdroj jsem použil Antec HCP-1200W, pevný disk WD a paměti od Corsair nebo Kingston. K měření her jsem použil grafickou kartu GeForce GTX 680 v referenčním provedení, jinak používám nenáročnou GeForce 7100GS. Podívejte se na obrázek sestavy ..

Procesor AMD FX-8350 podruhé – konečně slušný výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesor AMD FX-8350 podruhé – konečně slušný výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní deska Asus Crosshair V Formula-Z + AMD FX-8350

Celý test výkonu proběhl s paměťmi na 2133 MHz s časováním CL9. Vše ostatní v BIOSu je nastaveno na základních hodnotách, Turbo povolené a napětí "default". APM nastavení jsem nechal na "Auto" a povolil jsem i funkci Xtreme Tweaker pro lepší výkon v určitých benchmarcích. Pracovní takty jsem kontroloval v utilitě PSCheck aby nedocházelo k poklesu frekvence v zátěži a neovlivňovalo to výsledky. To bývá u AMD FX častý jev, vše zde ale fungovalo jak mělo a bez problémů s podtaktováním.

Procesor AMD FX-8350 podruhé – konečně slušný výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Naše kompletní portfolio aplikací je následující: 7-zip, Aida 64, Arena Chess, Blender, Cinebench R10, Cinebench R11.5, Dos Box, DbPoweramp, VirtualDub a Xvid, Euler3D, Excel, Fritz Chess, Mainconcept encoder, PCMark 7, PhysX Fluidmark, Photoshop, Pov-Ray, Stream 64, SunSpider Java, SuperPi, Truecrypt, WinRAR, wPrime, x264 Benchmark, S.T.A.L.K.E.R. Call Of Pripyat, Lost Planet 2, Aliens Vs Predators.

K testování používáme operační systém Windows 7 Ultimate 64-bit a Windows 8 Pro 64-bit. První zmíněný je updatován Service packem 1 a všemi dostupnými updaty do dnešního dne (včetně updatu pro Bulldozer). I v budoucnu pak budeme systém updatovat. Aplikace se ale budeme snažit držet v současných verzích, vzhledem ke zpětnému porovnání. Patche a nové verze totiž mohou zásadně změnit i výsledky a celé měření by bylo na nic. Pokud vyjde nová verze a zkušebním měřením zjistíme, že pouze opravuje chyby ale výkon je v ní totožný s tou starou, bude updatována. Jinak nikoliv.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama