reklama-na-internetu-pritvrdi
Internet Novinka Reklama na internetu přitvrdí

Reklama na internetu přitvrdí

Martin Stančík

Martin Stančík

27. 7. 2009 00:00 1

Šéfové velkých firem se na konferenci TECH shodli, že reklama na internetu je mnohem efektivnější a hodlají do ní vrážet více peněz.  

Reklama


I kvůli recesi velké společnosti přecházejí s reklamou více na web, neboť zde mohou zákazníky zaměřovat mnohem snadněji - a oproti reklamám v televizi také ušetří. Podle analytiků větší společnosti musely přepracovat své plány o tom, jak se dostat k zákazníkům, a odklonily se od tradičních třiceti sekundových spotů k internetovým kampaním, o kterých se mluví již roky. Jen ve Spojených státech se v roce 2008 v byznysu s internetovými reklamami protočilo 23.4 miliard dolarů.

První a druhé čtvrtletí tohoto roku však ukázuje, že žádný růst se v oblasti online reklamy zatím nekonal a podle Roberta Igera ze společnosti Disney se růstu kvůli krizi ještě chvíli nedočkáme. "Reklama prochází obrovskými změnami," říká Jonathan Miller ze společnosti News. "Marketing bude mnohem efektivnější. Můj dolar (tj. dolar vynaložený na reklamu) bude mnohem lépe využitý," říká Miller s tím, že díky sociálním sítím a různým statistikám se zákazníci pro určitý produkt hledají mnohem jednodušeji, než dříve.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama