rollei-city-traveler-karbonove-stativy-pro-cestovatele
Novinka Rollei City Traveler: karbonové stativy pro cestovatele

Rollei City Traveler: karbonové stativy pro cestovatele

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 5. 2018 14:30

Společnost Rollei uvádí na trh novou řadu karbonových stativů City Traveler nabízející tři nové modely stativů, Mini, Standard a XL. Celá nová série se má vyznačovat snadnou manipulací, skladností a lehkou karbonovou konstrukcí.

Reklama

Na výběr konkrétně jsou tři velikosti začínající od Mini Traveler, nejskladnějšího a nejmenšího z trojice a však i tento stativ je zatížitelný až do 5 kg a vhodný i pro DSLM. Ve složeném stavu má stativ 19 cm, váží 613 gramů a nabízí maximální výšku 46 cm.

Druhým modelem v řadě je Rollei City Traveler, který již nabízí plnohodnotnou výšku 130,5 cm. Ve složeném stavu má stativ 39 cm a hmotnost zavazadla při cestách zvedne o pouhých 799 gramů. Středoví sloupec lze snadno otočit hlavou dolů a dostat se tak co nejblíže k fotografovanému předmětu, například při focení makro snímků.

Největší z trojice je City Traveler XL, který umožňuje také největší zatížitelnost, a to až do 8 kg. I přes svoji maximální výšku 156 cm, díky čemuže se není třeba ke stativu ohýbat, měří ve složeném stavu 42 cm. Pro větší stabilitu je vybaven, stejně jako střední stativ, hákem pro protiváhu ve spodní části středového sloupce.

Rollei City Traveler: karbonové stativy pro cestovatele
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny tři stativy jsou tvořeny ze čtyř karbonových segmentů opatřených rychloupínacím systémem Twist Lock. Díky tomu je možné je sestavit za pouhých několik sekund. Do výbavy všech modelů je zahrnuta kulová hlava opatřena upínacím systémem a destičkou Arca Swiss kompatibilní. Pro lepší úchop je vždy jedna noha opatřena rukojetí, stativ tak při přenášení neklouže v ruce. Součást balení je také praktická brašna. Na výběr jsou tři barevná provedení Titanium, Oranžové a zelené.

Na stativy Rollei City Traveler se vztahuje záruka výrobce 24 měsíců.

Doporučené koncové ceny činí:

City Traveler Mini:

Titanium - 3 790 Kč s DPH

Orange- 3 903 Kč s DPH

Green - 3 903 Kč s DPH

City Traveler:

Titanium - 4 990 Kč s DPH

Orange - 5 138 Kč s DPH

Green - 5 138 Kč s DPH

City Traveler XL:

Titanium - 6 290 Kč s DPH

Orange - 6 290 Kč s DPH

Green – 6 478 Kč s DPH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama