samsung-zahajil-hromadnou-vyrobu-prvniho-4bitoveho-ssd-pro-spotrebitele
Novinka Samsung zahájil hromadnou výrobu prvního 4bitového SSD pro spotřebitele

Samsung zahájil hromadnou výrobu prvního 4bitového SSD pro spotřebitele

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 10. 2018 15:00

Společnost Samsung oznámila, že začala hromadně vyrábět první 4bitový (QLC, čtyřúrovňová buňka) pevný SATA disk s nevolatilní flash pamětí (SSD) o kapacitě až 4 TB pro spotřebitelský trh. Cena disků bude 3 890 Kč za kapacitu 1 TB, 7 890 Kč za kapacitu 2 TB a 18 390 Kč za kapacitu 4 TB. Dostupné budou ke konci listopadu.

Reklama

„Nový 4bitový SATA solid-state disk společnosti Samsung bude pro spotřebitele předzvěstí velkého přechodu na 4bitové SSD,“ uvedl Jaesoo Han, výkonný viceprezident pro prodej a marketing paměťových zařízení společnosti Samsung Electronics. „Vzhledem k rozšiřování sortimentu našich výrobků ve spotřebitelském i podnikovém segmentu se budou 4bitové terabytové SSD produkty rychle šířit po celém trhu.“

4bitový QLC SATA solid-state disk Samsung udržuje výkon na stejné úrovni jako 3bitový SSD tím, že využívá 3bitový řadič a technologii TurboWrite a současně zvyšuje kapacitu jednotky použitím 32 čipů, to vše na základě 64vrstvé 1Tb technologie V-NAND čtvrté generace. Nový disk umožňuje sekvenční čtení rychlostí 540 MB/s, sekvenční zápis rychlostí 520 MB/s a dodává se s tříletou zárukou.

Do konce letošního roku má Samsung v plánu představit několik 4bitových SSD pro spotřebitelský trh, a to s kapacitou 1 TB, 2 TB a 4 TB v široce používaném 2,5palcovém formátu.

Samsung zahájil hromadnou výrobu prvního 4bitového SSD pro spotřebitele
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama