samsungu-mezirocne-klesl-zisk-o-56-procent
Novinka Samsungu meziročně klesl zisk o 56 procent

Samsungu meziročně klesl zisk o 56 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 7. 2019 12:00

Jihokorejská společnost Samsung oznámila finanční výsledky za druhý kvartál a spokojená být tedy rozhodně nemůže. Vykázala v něm totiž propad zisku o více než polovinu. Důvodem je zejména slabší poptávka po paměťových čipech, což tlačí ceny dolů.

Reklama

Čistý zisk Samsungu dosáhl za tři měsíce do konce června 5,18 bilionu wonů (3,93 miliardy eur), což meziročně představuje pokles o 56 procent. Na vině jsou problémy trhu s čipy a pokles cen, a to i navzdory určitému mírnému zotavení poptávky. Samsung nicméně předpokládá, že poptávka po paměťových čipech ve druhé polovině roku začne oživovat.

Samsung je největším producentem paměťových čipů a smartphonů na světě. Situaci společnosti ale kromě nižších cen komplikuje i obchodní spor mezi Soulem a Tokiem, které nedávno zavedlo opatření ke kontrole exportu polovodičových materiálů.

Výrazně klesl i provozní zisk Samsungu. Za druhé čtvrtletí dosáhl 6,6 bilionu wonů, což představuje pokles téměř o 56 procent. Provozní zisk klíčové divize čipů se propadl o 71 procent na 3,4 bilionu wonů.

Samsungu meziročně klesl zisk o 56 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama