Seagate potvrzuje první kompatibilní SSD pro PS5
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Seagate potvrzuje první kompatibilní SSD pro PS5

Seagate potvrzuje první kompatibilní SSD pro PS5

David Jiránek

David Jiránek

30. 7. 2021 13:30 1

Sony již brzy vydá aktualizaci, která odemkne interní slot na M.2 SSD v konzoli Playstation 5. Tento disk ale musí splňovat řadu kritérií. Na tento fakt zareagoval nejrychleji Seagate a potvrdil kompatibilitu u jednoho ze svých SSD.

Reklama

Playstation 5 se prodává ve dvou různých verzích. Kromě lehce odlišného vzhledu se rozlišují pouze přítomností mechaniky. Interní kapacita disků se nemění a dosahuje velikosti 825 GB, přičemž uživatel dostane k dispozici okolo 667 GB. Ačkoliv by se tato kapacita nemusela zdát jako malá, dnešní hry zabírají i přes 100 GB. V praxi tak zaplníte disk pouhým tuctem her.

Externí harddisk šel použít pouze k uložení PS5 her, jejich spuštění muselo ovšem proběhnout z interního disku. Náročnější hráči tak netrpělivě očekávali aktualizaci softwaru, která by konečně odemkla zabudovaný M.2 slot. Beta verze firmwaru tuto funkci již přinesla a brzy se dočkají také hráči se stabilní verzí.

Minimální specifikace na disk jsou ale celkem přísné. Jak jsme informovali v naší včerejší novince, Sony vyžaduje rychlost čtení 5 500 MB/s, přesné maximální rozměry i typ.

Sony prodalo 10 milionů konzolí Playstation 5 v rekordním čase napříč nedostatku
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony prodalo 10 milionů konzolí Playstation 5 v rekordním čase napříč nedostatku

Sony si na své konto připisuje rekord v počtu prodaných konzolí. Zařízení Playstation 5 se dostalo již k 10 milionům…

29. 7. 2021 15:30
2

Seagate na situaci zareagoval jako první a veřejně prohlásil, že model FireCuda 530 je s PS5 zcela kompatibilní. Brzy můžeme očekávat podobná prohlášení od Corsairu, Sabrentu a Western Digital.

Teoreticky lze do Playstationu 5 osadit prakticky jakékoliv M.2 SSD, splňující podmínky od Sony bez ohledu na certifikaci nebo prohlášení od výrobce. Přesto řada uživatelů jistě ocení, pokud výrobci zmíní zaručenou kompatibilitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama