smartphony-s-cipem-intel-medfield-nabiraji-zpozdeni-prijdou-az-v-roce-2012
Novinka Smartphony s čipem Intel Medfield nabírají zpoždení. Přijdou až v roce 2012

Smartphony s čipem Intel Medfield nabírají zpoždení. Přijdou až v roce 2012

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 5. 2011 10:30

Březnová vlaštovka zavdala důvod k optimismu, ale Intel nakonec nabral další zpoždění. SoC Medfield se v přístrojích objeví až počátkem roku 2012.

Reklama

Před dvěma měsíci Intel otevřeně přiznal, že se chystá vstoupit na lukrativní trh multimediálních tabletů a smartphonů. Dnes už bývalý viceprezident společnosti a generální ředitel Ultra Mobility Group, Anand Chandrasekher, tenkrát dokonce na okamžik „ukázal“ (přesněji zdvihl nad hlavu a ihned strčil do kapsy) první smartphone, uvnitř kterého pracoval 32nm „systém na čipu neboli SoC“ Medfield.

Vše je nakonec jinak. Paul Otellini – generální ředitel Intelu, nyní přiznal drobné komplikace a upřesnil, že první přístroje se objeví až v prvním čtvrtletí roku 2012. V hektické době, kdy se Softies překvapivě spojili s finským výrobcem Nokia, musel Intel hledat další partnery, kteří by Medfield vzaly za svůj.

Jaké firmy se mu nakonec podařilo přesvědčit, to nevíme. Intel jen poznamenal, že zařízení s Medfieldem budou mít ve své nabídce „velcí hráči“. Hodně se v této souvislosti spekuluje o jihokorejském LG Electronics.

Nepřehlédněte:

Smartphony s čipem Intel Medfield nabírají zpoždení. Přijdou až v roce 2012
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama