stahujte-google-chrome-18-s-vylepsenym-grafickym-vykonem
Novinka Stahujte: Google Chrome 18 s vylepšeným grafickým výkonem

Stahujte: Google Chrome 18 s vylepšeným grafickým výkonem

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

30. 3. 2012 09:00

Vývojáři se zaměřili na zvýšení výkonu především v oblasti zpracování grafiky. Přibyla i podpora WebGL, které teď poběží i na starších strojích.

Reklama

Vývojáři nelení a oblíbený webový prohlížeč z dílen Googlu je dostupný v další verzi. Ta nese pořadové číslo 18 a tentokrát vedle tradičních oprav chyb dorazí i s poměrně významnými vylepšeními.

Mezi ty patří aktualizovaný Adobe Flash Player ve verzi 11.2, nebo výrazné vylepšení podpory a kompatibility v oblasti 2D a 3D grafiky. 2D výkon stoupl i díky lepší podpoře technologie HTML5, která si pomalu razí své důležité místo mezi standardy. To ulehčí práci vývojářům, kteří mohou vytvářet zajímavé projekty a zkoušet, kam až se dá s podporovanou technologií zajít. Zajímavou ukázku můžete vidět např. na stránkách http://www.is-real.net/experiments/css3/wonder-webkit/.

Stahujte: Google Chrome 18 s vylepšeným grafickým výkonem
i Zdroj: PCTuning.cz

Chrome 18 si také lépe poradí s WebGL a to nyní i na starších strojích, kde si v některých případech GPU neporadí s jeho akcelerací. To řeší softwarový vykreslovač SwiftShader, který umožní zpracovávat WebGL obsah přes procesor. Není to sice mnohdy nejrychlejší řešení, ale je lepší požadovanou stránku alespoň nějak zobrazit, než být informován o tom, že to nejde.

Nejnovější stabilní verze je dostupná prostřednictvím aktualizačního kanálu, případně na stránkách chrome.google.com.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama