tesoro-ascalon-h7l-herni-mys-se-sedmi-nastavitelnymi-tlacitky-a-optickym-snimacem-se-6400-dpi
Novinka Tesoro Ascalon H7L: herní myš se sedmi nastavitelnými tlačítky a optickým snímačem se 6400 DPI

Tesoro Ascalon H7L: herní myš se sedmi nastavitelnými tlačítky a optickým snímačem se 6400 DPI

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 2. 2016 16:00

Výrobce herních periferií, firma Tesoro představila nový přírůstek do portfolia herních myší, který nese označení Ascalon H7L a je určený hlavně náročnějším hráčům preferujícím optický snímač.

Reklama

Tělo myši je podlouhlé a jeho tvar je přizpůsoben pro držení v pravé ruce. Výrobce slibuje také protiskluzovou povrchovou úpravu "soft-touch". Na členitém těle nového herního hlodavce od Tesoro je rozmístěno celkem sedm tlačítek, která lze programovat a mezi nimiž najdeme třeba vyhrazené tlačítko spouště či pogumované rolovací kolečko. K ukládání a spouštění přednastavených funkcí a maker slouží 512kB paměť vestavěná do myši společně s 32bitovým procesorem s jádrem ARM Cortex. 

Tesoro Ascalon H7L: herní myš se sedmi nastavitelnými tlačítky a optickým snímačem se 6400 DPI
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nutno dodat, že pod hlavními tlačítky bychom měli najít spínače Omron, které jsou ostatně u lepších herních myší už prakticky samozřejmostí. Myš nabízí rovněž možnost přizpůsobení barevného podsvícení. Na výběr je z 16,8 milionů barevných kombinací spektra RGB. Pomocí dodávaného ovladače můžeme nastavovat nejen barvu podsvícení, ale také LoD, DPI či polling rate.

A teď k tomu nejpodstatnějšímu, čímž je snímač myši. Jedná se optický snímač, jehož maximální rozlišení dosahuje 6400 DPI. Rozlišení lze měnit v 5 stupních také vyhrazeným tlačítkem přímo na myši. Mezi dalšími jeho parametry najdeme například zrychlení až 50 G, rychlost snímání až 200 ips a dotazovací frekvenci 1000 Hz, která slibuje dobu odezvy 1 ms. Mezi další dodávanou výbavou patří třeba nástroj pro okamžitý záznam pohybu kurzoru. 

Tesoro Ascalon H7L: herní myš se sedmi nastavitelnými tlačítky a optickým snímačem se 6400 DPI
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro připojení myši k PC či notebooku slouží 2 m dlouhý opletený USB kabel s pozlaceným konektorem. Celkové rozměry novinky jsou 134 × 78 × 40,5 mm a  její hmotnost by se měla pohybovat okolo 125 gramů. Neznámou informací prozatím zůstává cena myši a přesné datum uvedení na trh, které však můžeme očekávat již brzy.

Zdroj: 12

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama