Test PC skříně Chieftec Hunter 2: vylepšený nástupce levného modelu
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Recenze Test PC skříně Chieftec Hunter 2: vylepšený nástupce levného modelu

Test PC skříně Chieftec Hunter 2: vylepšený nástupce levného modelu

Petr Kupský

Petr Kupský

28. 11. 2023 12:00 4

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Exteriér 3. Interiér – levá strana 4. Interiér – pravá strana
5. Příklad montáže – základní deska, AIO chladič a ventilátory 6. Příklad montáže – napájecí zdroj, disky 7. Příklad montáže – přídavné ventilátory, grafická karta, dokončení 8. Hodnocení a závěr

V testu PC skříně Chieftec Hunter 2 se podíváme produkt tradičního výrobce, který se řadí do nižší cenové kategorie. Pohledné skříni nechybí ani slušná výbava. Pro dosažení relativně nízké ceny je však nutné někde ušetřit. Uvidíme, zda se v dané kategorii výrobci povedlo vytvořit optimálně vyvážený produkt.

Reklama

Již více než čtvrt století je Chieftec světově uznávanou značkou ve spojení s výrobou napájecích zdrojů, počítačových skříní a příslušenství pro počítačový průmysl. Tchajwanská mateřská společnost je v Evropě od roku 1994 výhradně zastoupena společností Arena Electronic GmbH se sídlem v německém Düsseldorfu.

Počátkem roku 2019 Chieftec založil novou prémiovou značku Chieftronic, pod níž by měl nabízet produkty výhradně určené náročnějším koncovým zákazníkům a hráčům v segmentu high-end. Záměr se ale zřejmě příliš neujal, neboť portfolio této značky obsahuje stále jen tři modely skříní. Na stránkách našeho magazínu jsme v minulosti všechny tři modely otestovali. Hned v květnu roku 2019 to byl test úplně prvního modelu Chieftronic G1, v říjnu téhož roku následoval test kompaktního modelu Chieftronic M1 a v listopadu 2021 jsme otestovali jeho nástupce Chieftronic M2.

Test PC skříně Chieftec Hunter 2: vylepšený nástupce levného modelu
i Zdroj: Chieftec

Test PC skříně Chieftec Hunter 2 vám představí nový model, který sice také spadá do kategorie herních skříní, ale je vyráběna pod výchozí značkou Chieftec, konkrétně pod modelovým označením GS-02B-OP.

Chieftec Hunter 2

Testovanou skříň lze považovat za nástupce modelu Hunter z roku 2020, který je však stále v nabídce výrobce Chieftec pod modelovým označením GS-01B-OP. Hunter 2 na rozdíl od svého předchůdce nabízí uhlazenější design bez rušivých vnějších kotevních prvků, vylepšené chlazení a lepší konektivitu.

Chieftec Hunter 2

Velikostní kategorie skříně:midi-tower
Rozměry (hloubka × šířka × výška):408 × 210 × 464 mm
Barevné varianty:černá
Materiál kostry (naměřena tl.):oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,6 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.):oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,6 mm / temperované sklo 3 mm
Materiál čela:plast, ocelová mřížka, broušený hliník
Podporovaná velikost desek:ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Počet pozic 5,25“:0
Počet pozic 3,5“:2× interní
Počet pozic 2,5“:2+1× interní
Maximální délka radiátorů vodního chlazení:360 mm
Pozice pro ventilátory:3× 120/2× 140 mm vpředu, 2× 120/140 mm nahoře, 1× 120 mm vzadu
Standardně osazené ventilátory:3× 120 mm vpředu, 1× 120 mm vzadu
Konektory na stropním panelu:1× USB 3.0, 1× USB 3.0 Type-C, sluchátka + mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru:170 mm
Maximální délka grafické karty:320 mm
Maximální délka napájecího zdroje:190 mm
Hmotnost skříně:5,24 kg

Podle slov výrobce staví Chieftec Hunter 2 na úspěchu původní herní skříně Hunter ATX a přichází s větší plochou Mesh pro optimalizované proudění vzduchu, s panely z broušeného hliníku pro čistý a elegantní design a zároveň vylepšuje funkčnost tak, aby zahrnovala výklopná dvířka z tvrzeného skla a USB Type-C na horním I/O. Díky čtyřem předinstalovaným ventilátorům ARGB připojeným k řídicímu rozbočovači, který umožňuje synchronizaci M/B a regulaci otáček ventilátoru, podpoře 360mm radiátoru a maximální délce GPU 320 mm je Chieftec Hunter 2 připraven podporovat moderní herní systémy.

Společnost Arena Electronic GmbH nám do testu zaslala jedinou vyráběnou variantu skříně Hunter 2 v černém provedení, které má ventilátory ARGB ve standardní výbavě. Skříně jiné barvy jsou u výrobce spíše výjimkou. Z aktuální nabídky 64 modelů jsou jen dva v odstínu bílé.

Balení

Obyčejná krabice z přírodního kartonu s jednobarevným potiskem je u skříně z nižší cenové kategorie zcela namístě.

Test PC skříně Chieftec Hunter 2: vylepšený nástupce levného modelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce by však mohl více zapracovat na informační hodnotě vytištěných údajů. Těch pár informací na čelní a boční straně krabice se zbytečně opakuje na stranách opačných. Vytištění tabulky s technickými parametry skříně a třeba i s QR kódem pro stažení manuálu by cenu balení určitě nezvedlo.

Test PC skříně Chieftec Hunter 2: vylepšený nástupce levného modelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř krabice je lehounká skříň chráněna dvojicí výlisků z pěnového polystyrenu a igelitovým pytlem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama