The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 4. 2014 03:00 21

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové vymezení hry, vývoj postavy 2. Soubojový systém  3. Příběh hry, mytologie, ozvučení a grafika 4. PvP, závěrečné hodnocení

The Elder Scrolls Online přichází s prodejním modelem, který staví na měsíčních poplatcích. V době rozkvětu free-to-play her je to pořádný risk. Ale kdo jiný by se mohl pokusit vrazit World of Warcraft dýku do zad? TES na sebe po letech nabalilo hromadu fanoušků i propracovaný fantasy svět. Na svržení krále to však asi stačit nebude.

Reklama

TESO je poctivé fantasy. Příběh hry vypráví o třech znepřátelených aliancích, Tamrielu, světu plném politických intrik, jednom starověkém proroctví a prastarém zlu, které do světa hry prostupuje z jiné dimenze. V příběhové omáčce samozřejmě narazíte na spoustu klišé, na druhou stranu je třeba pochválit velká provázanost a skvělé napojení na systém questů.

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve hře se často vypravíte po stopách jednoho úkolu, přičemž narazíte na dalšího člověka, který vás pošle vyřešit úkol jiný, a jakmile se dostanete na místo, řekněme třeba na pohřebiště, bude tam na vás čekat další postava, která vnese úplně jiné světlo do vašeho prvopočátečního úkolu. A nebo také ne, protože postranní questy jsou přeci dobrovolné a můžete si jich nabrat jen tolik, kolik chcete a kolik uznáte za vhodné.

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Také questy jsou naplněny klasickými úkoly, jako je přines, zabij, posbírej, nebo libovolnou kombinací těchto tří základních, i zde ale platí, že jsou obaleny zajímavou mytologií a dokáží zabavit. Velkou předností TESO je navíc perfektní dabing, o nějž se postaraly takové hvězdy jako Bill Nighy (Pirates of the Caribbean), John Cleese (A Fish Called Wanda, Monty Python and the Holy Grail), Kate Beckinsale (The Aviator, Pearl Harbor), Alfred Molina (Spider-Man 2), Michael Gambon (Harry Potter), Malcolm McDowell (A Clockwork Orange) a Lynda Carter (Wonder Woman), kterou jste mohli slyšet již ve Skyrimu. Vedle dabingu si lebedí také soundtrack symfonického orchestru, v němž nenajdete snad jedinou nudnější skladbu.

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče grafického zpracování, zde možná mohli autoři přitlačit trošku na pilu. Na nejvyšší detaily The Elder Scrolls Online nejspíš nemá cenu ani spouštět, i pokud však detaily vyšponujete na maximum, není to úplná bomba. Na druhou stranu mytologie a samotné prostředí Tamrielu tak nějak fungují. Osobně mě uchvátily třeba kontrastní výhledy nad nebezpečně vypadající temnou čoudící sopku, pod jejímž úpatím se rozprostíraly zelené pláně porostlé koberci mateřídoušky a sem tam si poletujícími vzdušnými medúzami, ale i mnoho dalších zajímavých prostředí, převážně tedy těch vyloženě venkovních.

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama