The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 4. 2014 03:00 21

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové vymezení hry, vývoj postavy 2. Soubojový systém  3. Příběh hry, mytologie, ozvučení a grafika 4. PvP, závěrečné hodnocení

The Elder Scrolls Online přichází s prodejním modelem, který staví na měsíčních poplatcích. V době rozkvětu free-to-play her je to pořádný risk. Ale kdo jiný by se mohl pokusit vrazit World of Warcraft dýku do zad? TES na sebe po letech nabalilo hromadu fanoušků i propracovaný fantasy svět. Na svržení krále to však asi stačit nebude.

Reklama

Jak už jsem zmínila na začátku recenze, ve hře se nacházejí tři aliance, kolem nichž se točí jak příběh, tak i samotné PvP souboje. Každá ze tří aliancí má v Tamrielu přidělenu domovskou oblast, v níž jsou všichni obyvatelé v bezpečí. Tyto tři území jsou propojena na místě zvaném Cyrodiil, kde se aliance mydlí v masivních PvP a snaží se zabrat pevnosti. PvP střety jsou přitom epické, na bojišti se najednou mydlí stovky hráčů, obléhají se pevnosti pomocí katapultů a balist a celé to dýchá jedinečnou atmosférou. Z tohoto hlediska není hře co vytknout.

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Cyrodiil a vůbec PvP v The Elder Scrolls Online samozřejmě nabízejí mnohem více možností (například bonusové dugeony, v nichž lze nalézt vzácné suroviny) a podle mého názoru jsou asi největším tahákem této hry – tedy alespoň v současné době. Co si budeme povídat, dvěstěmilionový kolos nepřinesl zrovna moc novinek a popravdě řečeno, trošku mě zklamal.

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Pominu-li klasické bugy, s nimiž se při spuštění takhle velkého projektu musí počítat (třeba útočíte na nepřítele a pak se překvapivě skácíte k zemi, abyste zjistili, že ve skutečnosti stál jinde, než jste si mysleli), potom mě zaráží celková ordinérnost hry.

Všechno, co tu má být tu je, také atmosféru tu najdete, tohle však na svržení krále nestačí. I když kdo ví – třeba se do hry postupně vkrade mnohem více zajímavostí (možnost nechat se nakazit upírem, možnost zaklít duši protivníka do magického předmětu atd.), které ji vedle PvP potřebným způsobem zatraktivní. Osobně ale dost pochybuji, že za hru v tomto stavu hráči budou platit měsíční poplatky (cca 10–14 dolarů podle toho, na jak dlouho dopředu zaplatíte), resp. že se jich najde dost na to, aby Bethesda nakonec nemusela dát povel k jejímu převléknutí do free-to-play kabátku.

The Elder Scrolls Online: výborné MMORPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama