toshiba-vykazala-dobre-financni-vysledky-diky-divizi-cipu
Novinka Toshiba vykázala dobré finanční výsledky, díky divizi čipů

Toshiba vykázala dobré finanční výsledky, díky divizi čipů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 11. 2017 14:00

Toshiba ve druhém finančním čtvrtletí zvýšila provozní zisk o 76 procent na 135 miliard jenů (zhruba 26 miliard Kč). Za růstem zisku ale stály téměř výlučně dobré výsledky divize čipů, kterou se firma koncem září rozhodla prodat konsorciu vedenému investičním fondem Bain Capital.

Reklama

Podle dohody konsorcium za čipovou divizi Toshiby zaplatí 18 miliard dolarů (zhruba 395 miliard Kč). Toshiba chce završit prodej do konce března příštího roku. Výtěžek z prodeje plánuje použít na pokrytí finančních ztrát způsobených jadernou divizí Westinghouse. Ta se dostala na pokraj finančního kolapsu a byla nucena vyhlásit bankrot a požádat v USA o soudní ochranu před věřiteli.

Čipová divize Toshiby je druhým největším producentem paměťových čipů na světě. V současnosti těží z rostoucí poptávky po čipech pro chytré telefony a další mobilní zařízení.

Jak si společnost povede po prodeji divize, nelze v tuto chvíli přesně odhadovat. Finanční ředitel Toshiby Masajoši Hirata naznačil, že firma by se mohla zcela stáhnout ze ztrátových aktivit, například z výroby televizorů a osobních počítačů, kterou již dříve omezila. Dodal také, že v budoucnosti očekává nárůst zisku u aktivit v oblasti energetiky a infrastruktury.

Toshiba vykázala dobré finanční výsledky, díky divizi čipů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama