trust-gm4800-laser-mysi-predator
Hardware Článek Trust GM4800 Laser - myší predátor

Trust GM4800 Laser - myší predátor | Kapitola 2

Filip Eckstein

Filip Eckstein

11. 11. 2008 01:00 12

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Design a weight-tuning 3. Kvalita, ergonomie a tlačítka 4. Senzor 5. Software 6. GM4800 v praxi a závěr

V dnešním článku se podíváme na jednoho zástupce z levnějšího segmentu herních myší. Bude produkt společnosti, jež je zaměřena zejména na kancelářské příslušenství, tentokrát konkurovat i "elitním" značkám?

Reklama

Design

V první řadě se mrkneme na celkové designové provedení. To je na první pohled poměrně uspokojivé. Kraje myšky lemuje metalická červeň, která v kombinaci s jinak kompletně černým provedením evokuje vskutku moderní a sportovní vzhled. Velmi se mě líbí kupříkladu i boční dvojice tlačítek, které svými proporcemi a vhodně zvolenou barvou perfektně ladí s oblenými rysy myšky. Není však všechno zlato, co se třpytí...

Trust GM4800 Laser - myší predátor
i Zdroj: PCTuning.cz


Myška disponuje moderním a sportovním vzhledem.

Velmi mě totiž zaráží poměrně nepříjemné a do oka bijící zadní logo, jež je podsvíceno hned několika barevnými diodami. Plynule, a to v rámci cirka 20 sekund totiž přechází z modré na fialovou, červenou, žlutou a nakonec i zelenou barvu. Tento "estetický" prvek se sice v první chvíli může zdá velice poutavý a hezký, nicméně po několika hodinách stále se opakujícího koloběhu barev se vám z toho bude tak akorát točit hlava. A co je horší, přecházení barev probíhá i při vypnutém počítači a nelze ho vypnout ani s pomocí softwaru.

Trust GM4800 Laser - myší predátor
i Zdroj: PCTuning.cz


Ačkoliv se může zdát, že pod kolečkem jsou vestavěny 4 barevné diody, ve skutečnosti tam jsou jen 3. Čtvrtá bílá "barva" znázorněná výrobcem je ve skutečnosti vypnutý mód.

Mimo jiné je podsvícené i skrolovací kolečeko, které změnou barvy reaguje na aktuální rozlišení senzoru. Tato je funkce je však na rozdíl od loga při vypnutém počítači deaktivována. Barvy pro jednotlivá nastavení měnit nelze, pomocí software si však pro všechny čtyři módy můžeme zvolit hodnotu DPI.

Weight-tuning

Vzhledem k poměrně nízké ceně takto vybavené herní myšky mě možnost 'weight-tuningu' poměrně překvapila. Jak už jsem ale v minulé kapitole předesílal, balení skutečně obsahuje jeden naplněný cartridge, v němž je uloženo na sedm stejně vážících kovových závažíček. Každé z nich přitom váží celkem 6 gramů. Do útrob myšky je aplikujeme poměrně jednoduše, a to pouhým "vycvaknutím" ochranného krytu a jejich jemným zasunutí do jednoho ze sedmi slotů, kterými myška disponuje. Jistě jste si všimli, že myška má stejný počet míst, jako cartridge. Celkovou váhu tedy můžeme ze 115 gramů, kterých myška váží, zvýšit třeba až o 42g. Výsledná maximální hmotnost se tedy bude pohybovat těsně pod hranicí 160g, což už je poměrně slušná hmotnostní variabilita.

Trust GM4800 Laser - myší predátor
i Zdroj: PCTuning.cz


Do nitra myšky můžeme aplikovat až 7 závažíček.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama