trust-gm4800-laser-mysi-predator
Hardware Článek Trust GM4800 Laser - myší predátor

Trust GM4800 Laser - myší predátor | Kapitola 4

Filip Eckstein

Filip Eckstein

11. 11. 2008 01:00 12

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Design a weight-tuning 3. Kvalita, ergonomie a tlačítka 4. Senzor 5. Software 6. GM4800 v praxi a závěr

V dnešním článku se podíváme na jednoho zástupce z levnějšího segmentu herních myší. Bude produkt společnosti, jež je zaměřena zejména na kancelářské příslušenství, tentokrát konkurovat i "elitním" značkám?

Reklama

Ačkoliv výrobce tvrdí, že odezva myšky by se měla pohybovat okolo 1000Hz, resp. 1ms, v redakci jsme se o tom bohužel nepřesvědčili. Kmitočet jsme testovali hned ve dvou různých aplikacích, naměřené hodnoty však bohužel nepřesáhly 500Hz, a to ani s přetaktovanými USB porty.

Protože nová Trust GM4800 přišla na trh poměrně nedávno, není vyloučena nějaká banální chybička ve firmware nebo v ovladačích.

DirectInput Mouse Hz test

Trust GM4800 Laser - myší predátor
i Zdroj: PCTuning.cz

MouseRate Checker test

Trust GM4800 Laser - myší predátor
i Zdroj: PCTuning.cz

povrch

váha (max. bodů)

herní podložka - látková (Qck Steel)10 bodů
herní podložka - plastová (Raptor-Gaming)10 bodů
herní podložka - noname (elastický plast)10 bodů
dřevěný stůl (hrubší charakter)5 bodů
papír4 bodů
křídové desky knihy, časopisu2 body
linoleum2 body
krabicový kartón2 body

Jistě vás však bude zajímat, jak si v dnešním testu myška vedla na každém z výše zmíněných povrchů a kolik jsem ji za její výkony udělil bodů...

Podrobné výsledky všech testů

Látková herní podložka (Qck Steel)

Díky citlivému laserovému senzoru v kombinaci s perfektními teflonovými podložkami si nová Trust GM4800 na profesionální látkové herní podložce vede velice obstojně. Zde skutečně nemám téměř, co vytknout.

získaných bodů9 z 10

Plastová herní podložka (Raptor-Gaming)

Kvalitní provedení je znát i  v testu na plastové herní podložce, po níž myška klouže téměř jako po ledě, a to bez jakýchkoliv problému s rozlišením či rozpoznáním polohy.

získaných bodů9 z 10

Noname herní podložka

Ačkoliv zde nebyl pohyb naprosto dokonalý, "výkonnostně" stále velmi výrazně konkuruje myším z dílen "renovovaných" výrobců herních myší. Podtrženo sečteno - ani s reklamní noname podložkou neměla nová "trustka" sebemenší problém.

získaných bodů8 z 10

Dřevěný stůl

Pokud jste skalními odpůrci herních, ale i jiných podložek pod myš a rádi si vystačíte třeba i s klasickou dřevěnou deskou stolu, ani v případě nové Trust nebudete muset své zvyky měnit. Na dřevěné podložce se totiž myška "cítí jako doma".

získaných bodů5 z 5

Papír

Co dodat, snad jen, že i na papíře testovaná myška obstála skutečně na jedničku.

získaných bodů4 ze 4

Křídové desky

A jak si vede GM4800 v tomto extrémním testu, z něhož mají i ty nejlepší senzory ty nejstrašnější noční můry? Možná se budete divit, nicméně ani s tímto testem si nová Trust GM4800 nijak hlavu neláme. Bez jediné chyby si poradila i s tímto povrchem.

získaných bodů2 ze 2

Linoleum

Perfektní skluz, žádné artefakty a ani jiné problémy. Ideální.

získaných bodů2 ze 2

Krabicový kartón

Jak jinak, ani zde nebylo jediné známky sebemenšího problému.

získaných bodů2 ze 2

A jak si nová herní Trust GM4800 vede v porovnání s ostatními?

Trust GM4800 Laser - myší predátor
i Zdroj: PCTuning.cz

Ač je to překvapující, nová Trust GM4800 ve finále dosáhla stejného výsledku jako legendární laserová SteelSeries Ikari - tedy 1118 bodů. To je samozřejmě velmi působivé, celé tomu nahrává i relativně nízká cena, díky níž bych určitě tak vysoký výsledek opravdu nečekal. Na závěr tedy mohu konstatovat, že dnešním testem senzoru myška prošla s výsledkem, jenž předčil veškerá očekávání.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama