Uživatelka Firefoxu za dva roky nasbírala skoro 7500 otevřených tabů
i Zdroj: Copilot AI
Novinka Uživatelka Firefoxu za dva roky nasbírala skoro 7500 otevřených tabů

Uživatelka Firefoxu za dva roky nasbírala skoro 7500 otevřených tabů

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

5. 5. 2024 21:10 25

Pro běžné uživatele je otevření druhého tabu stresující a tři taby už volají o psychologickou podporu. Ale dokážete si jich představit 7500? To je přímo šílené.

Reklama

Některé browsery mají tu vlastnost, že čím víc otevřených tabů mají, tím víc sežerou paměti a celý browser se potom táhne jako vařená špageta, v horším případě jako pijavice v tanku. Ale jak se zdá, Firefox s tím vůbec nemá problém. „Softwarová inženýrka“ Hazel si za dva roky otevřela 7470 tabů. Zmínila, že je to pro ni jako cesta do minulosti, podle toho na co zírala, co se učila, co četla a podobně. Potíže ovšem nastaly, když Firefox nakonec odmítl taby načíst. Naštěstí se je povedlo obnovit pomocí cache profilu a Hazel si odrfkla, že je je to skoro jako by se obnovila její část. 

Vskutku podivuhodné je, že načtení takového množství tabů trvalo sotva minutu. Navíc Firefox ukazuje, že je velmi efektivní s pamětí, jelikož uspaný tab nežere prakticky žádnou paměť a celý soubor s uloženými taby měl jen 70 MB. Takže i přes tisíce otevřených tabů Firefox nesežral celou paměť PC a všech kolem, nýbrž si počkal, dokud nebude prehistorická stránka znovu otevřena. Nicméně já si nedovedu představit, že bych měl víc jak 50 oken. Co teprve tisíc, dva tisíce, pět tisíc.. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama