viacom-chce-po-google-youtube-pres-miliardu-dolaru
Novinka Viacom chce po Google (YouTube) přes miliardu dolarů

Viacom chce po Google (YouTube) přes miliardu dolarů

Stančík Martin

Stančík Martin

14. 3. 2007 00:00 6

Mediální gigant Viacom se opět opřel do YouTube a žádá si přes dvacet miliard korun za ilegální videa, která jsou na obíleném webu umístěna.

Reklama

Nová žaloba Google obviňuje z masivního poškozování autorských práv tím, že společnost uživatelům (YouTube) umožňuje nahrávat populární show a videa na web. "Tady se ukáže, jaká je opravdová hodnota materiálu online," napsal analytik USB Aryeh Bourkoff. Viacom je jedním z nejhlasitějších kritiků YouTube, minulý měsíc například po webu žádal stažení přes 100 000 videoklipů. "Strategie YouTube je vyhýbat se účinným krokům, které by zamezily šíření ilegálního materiálu," prohlásil Viacom. Na postup YouTube si stěžovala i společnost General Electric, která má většinový podíl například v NBC a News Corp. "S YouTube spolupracujeme případ od případu," řekl mluvčí News s tím, že podporuje Viacom v jeho kroku.

Viacom chce po Google (YouTube) přes miliardu dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

A Viacom našel partnera i ve skupině Time Warner. "Z této žaloby jasně vyplývá, že nastal čas na odstraňování ilegálního materiálu," řekl mluvčí společnosti. "Také vedeme rozhovory a doufáme, že přispějeme k vytvoření potřebných filtrů." Podle Viacomu byly její klipy na YouTube nahrány a přehrány více než 1.5 miliardkrát. YouTube sice má uzavřené smlouvy s většinou nahrávacích společností, avšak pokud nyní Viacom uspěje, může web očekávat i další žaloby.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama