viru-pro-mobily-pribyva-cili-hlavne-na-mobilni-bankovnictvi
Novinka Virů pro mobily přibývá. Cílí hlavně na mobilní bankovnictví

Virů pro mobily přibývá. Cílí hlavně na mobilní bankovnictví

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 8. 2015 10:30 9

Ve druhém čtvrtletí roku letošního se objevilo zhruba 300 tisíc nových mobilních malwarových programů. To je téměř trojnásobně více než v předchozích třech měsících. Vyplývá to ze zprávy Kaspersky Lab o kybernetických hrozbách v období od dubna do června letošního roku.

Reklama

Hlavním terčem mobilních hrozeb zůstalo mobilní bankovnictví. Podle zprávy za první čtvrtletí byl trojský kůň Trojan-SMS.AndroidOS.OpFake.cc schopný napadnout 29 bankovních a finančních aplikací.

V následujících třech měsících se objevila nová verze tohoto škodlivého softwaru, jež měla na svědomí čtyřnásobně více aplikací, konkrétně 114. Hlavním cílem tohoto viru bylo ukrást přihlašovací údaje uživatele a napadnout s nimi, kromě jiného, mnoho populárních e-mailových aplikací.

Ve druhém čtvrtletí se objevilo celkem 291 800 nových mobilních malwarových programů, což je 2,8krát více než v předchozím období. Nalezen byl také jeden milion mobilních malwarových instalačních balíčků, což je sedminásobně více než v prvním čtvrtletí, dodává zpráva Kaspersky Lab.

Zdroj: Kaspersky Lab

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama