vyrocni-zprava-applu-chytrym-hodinkam-se-dari-spolecnost-za-ne-utrzila-pres-1-7-miliard-dolaru
Apple Novinka Výroční zpráva Applu: Chytrým hodinkám se daří, společnost za ně utržila přes 1,7 miliard dolarů

Výroční zpráva Applu: Chytrým hodinkám se daří, společnost za ně utržila přes 1,7 miliard dolarů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 11. 2015 11:00 4

Kalifornský technologický gigant uveřejnil výroční zprávu, z níž lze vyčíst několik zajímavých informací o produktu Apple Watch. Ačkoliv zpráva nemluví o přesných prodejích Apple Watch, vyplývá z ní, že za chytré hodinky jablečná společnost utržila přes 1,7 miliard dolarů.

Reklama

Z důvodu konkurenčního boje Apple své chytré hodinky sice zahrnuje pod složku „Ostatní produkty“, nicméně i přesto uvádí, že hodinky představovaly více jak 100% meziroční růst v čistých tržbách z této složky.

Výrobky ze složky Ostatní produkty Applu v roce 2014 vynesly 8,379 miliard dolaru, v roce 2015 už to bylo 10,067 miliard dolaru a to Apple Watch byly na trhu ani ne půl fiskálního roku.

Výroční zpráva Applu: Chytrým hodinkám se daří, společnost za ně utržila přes 1,7 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Odhlédneme-li od chytrých hodinek, z výroční zprávy je dále patrné, že Apple i v tomto roce nezadržitelně roste. Téměř dvě třetiny výnosů přitom může přičítat prodejům iPhonů, jejichž průměrná cena se v roce 2015, jen tak mimochodem, zvýšila o 11%.

Na raketový růst společnost se pak samozřejmě nabalují i další věci. Apple tento fiskální rok kupříkladu opět navýšil náklady na výzkum a vývoj a to z 6 miliard dolarů na 8,1 miliard dolarů.

Zdroj: Venture Beat

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama