za-vikend-prodano-milion-ipadu-2-apple-hlasi-vyprodano
Apple Novinka Za víkend prodáno milion iPadů 2. Apple hlásí vyprodáno

Za víkend prodáno milion iPadů 2. Apple hlásí vyprodáno

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 3. 2011 16:00 14

V některých prodejnách se po něm jen zaprášilo. Obchodní řetězec Best Buy dokonce uvedl, že leckdy byly zásoby vyprodány během 10 minut.

Reklama

V pátek 11. března vstoupil ve Spojených státech do prodeje multimediální tablet iPad 2 od společnosti Apple. Analytici agentury Reuters se shodují, že iPad 2 se prodává mnohem lépe než předchůdce. Hovoří pak rovnou o jednom milionu prodaných jednotek.

Pro porovnání: jednoho milionu prodaných kusů první model dosáhl až 28 dní od uvedení do prodeje. Apple tentokrát nabídl i bílou variantu (na to jablíčkáři hodně slyší) a také se postaral o to, že tablet se v den uvedení prodával ve více než 10 tisících prodejnách po celém USA.

Nepřehlédněte:

Analytik Brian White tvrdí, že po víkendu je skutečně těžké najít v prodeji iPad 2, protože je beznadějně vyprodaný. „Naši redaktoři v terénu zjistili, že iPad 2 byl vyprodaný ve všech obchodech, a to jak oficiálních, tak v těch neoficiálních,“ uvedl pro Reuters

Poslední kusy byl vyprodány už v sobotu, tedy v druhý den prodeje. Na neděli už žádná dodávka nedorazila. Obchodní řetězec Best Buy uvedl, že v některých prodejnách byl iPad 2 vyprodaný během 10 minut. Podle agentury Munster si pak nástupce koupilo 70 procent nových zákazníků, což je pro Apple rozhodně skvělá zpráva, protože rozšiřuje svou základnu o další a další uživatele.

V České republice se iPad 2 začne prodávat už 25. března.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama