Apple láká na keynote oficiální pozvánkou s datem konání, co můžeme čekat?
i Zdroj: Apple
Novinka Apple láká na keynote oficiální pozvánkou s datem konání, co můžeme čekat?

Apple láká na keynote oficiální pozvánkou s datem konání, co můžeme čekat?

David Jiránek

David Jiránek

30. 8. 2023 18:40

Svátek pro všechny majitele jablečných zařízení se pomalu blíží. Apple rozeslal pozvánky na zářijovou konferenci, kde se tradičně ukážou nové iPhony. Novinek ovšem bude více. Na co se tedy můžeme těšit?

Reklama

Keynote s odhalením nových iPhonů 15 proběhne 12. září a má podtitul "Wonderlust". Minimalistická pozvánka toho moc neodkrývá, avšak z dřívějších úniků víme celkem dost informací. Nové iPhone 15 a 15 Plus dostanou s velkou pravděpodobností Dynamic Island, efektivnější čip a rychlejší bezdrátové nabíjení.

iPhone 15 Pro a 15 Pro Max obdrží menší rámečky kolem displeje, rychlejší drátové a bezdrátové nabíjení a nové titanové tělo. Spekuluje se i vylepšené soustavě fotoaparátů, kde nově nalezneme periskopickou čočku s až šestinásobným přiblížením. Přepínač pro změnu tichého režimu nahradí univerzálnější tlačítko, které si půjde přizpůsobit.

Obě řady telefonů pak čeká přechod na USB-C. Apple nejspíše u modelů Pro umožní podporu pro Thunderbolt a rychlosti dosahující až 40 Gb/s. V krabici najdeme nové barevné kabely, které mají ladit s pro letošek celkem nudnou barevnou paletou telefonů - černá, stříbrná, modrá a šedá. V případě iPhonu 15 to bude černá, zelená, modrá, žlutá a růžová. Spekuluje se také o zvýšení ceny modelů Pro o 100 až 200 dolarů.

Apple Watch Series 9 nejspíše dostanou nový procesor, který by se měl konečně lišit od tří identických generací v minulých řadách hodinek. Spekuluje se také o nové růžové barvě. Hodinky Apple Watch Ultra rovněž obdrží nový procesor a nejspíše i novou barvu.

Sluchátka AirPods Pro kvůli přechodu iPhonu na USB-C s velkou pravděpodobností rovněž adoptují tento konektor. K tomu můžeme přičíst řadu příslušenství, kde se očekává přechod z Lightningu na USB-C.

Poslední očekávanou novinkou bude iOS17. Nový operační systém pro telefony je aktuálně ve fázi veřejné bety a oficiální vydání by nemělo být daleko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama