asus-commando-rekordman-v-pretaktovani
Hardware Článek Asus Commando - Rekordman v přetaktování

Asus Commando - Rekordman v přetaktování

Z. Obermaier

Z. Obermaier

15. 1. 2007 01:00 57

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Obsah balení 3. Specifikace, vlastnosti 4. Testovací sestava, spotřeba systému 5. Layout desky
6. Průvodce BIOSem 7. Přetaktování 8. Testy 9. Zkušenosti a závěr

Právě v současné době společnost Asus uvádí novinku v řadě nejvýkonnějších základních desek. Další přírůstek do "Republic Of Gamers" se nazývá Commando a je vylepšeným nástupcem desek s čipovou sadou Intel P965. Jak si tento bojovník stojí, vám prozradí dnešní test.

Reklama
Asus Commando - Rekordman v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Není pochyb o tom, že Asus je nyní na trhu se základními deskami jasným králem. Dříve mu sekundovaly  na platformě AMD a mnohdy jej i překonaly desky jiných výrobců, například DFI nebo Abit. Situace těchto dní je ale jiná, jediným konkurentem společnosti Asus pro platformu Intel je Gigabyte, ostatní výrobci buď se svými výrobky přicházejí pozdě, a nebo nedosahují takové kvality, aby mohly krále ohrozit. Například na  desky pro Intel od DFI se čeká už tak dlouho, že to zákazníky přestalo bavit a nemají už důvěru a hlavně chuť čekat dále. Toho samozřejmě Asus využívá a svou dominanci na trhu upevňuje speciální řadou svých desek - určených pro ty nejnáročnější z náročných, řadou Republic Of Gamers - Republika hráčů.

První základní deskou této exklusivní řady byla Crosshair pro AMD AM2 a dodnes je to nejlepší deska kterou lze pořídit pro tuto platformu. Další úderník této edice byl Striker,  osazený novou čipovou sadou Nvidia nForce 680i SLI je obecně považován za nejlepší desku pro Core 2 vůbec. O jeho kvalitách se už brzy budete moci přesvědčit v našem samostatném testu. Nejnovější rekrutem do armády Republiky hráčů je Commando, deska osazená poslední čipovou sadou Intelu - P965. Právě tato čipová sada byť není oficiálně zařazena do segmentu High-end nabízí dnes nejlepší výkon a hlavně možnosti přetaktování pro procesory Core 2.

Při uvedení této desky se opět marketingové oddělení výrobce řádně předvedlo a v tiskové zprávě nešetří superlativy, ale hlavně slibuje opravdu brutální možnosti přetaktování. Pokud jste tuto zprávu nečetli, jen zhruba nastíním - Asus zaručuje, že bez problémů dosáhnete při přetaktování sběrnice FSB až na 570MHz, dále také jedním grafem připomíná, že hranice 600MHz není pro tuto desku za určitých podmínek problém. Jestli se alespoň přiblížíme těmto proklamovaným hodnotám bude to skutečná senzace, ale to už zjistíte v našem testu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama