asus-kraluje-segmentu-hernich-notebooku-na-svetovem-trhu
Novinka Asus kraluje segmentu herních notebooků na světovém trhu

Asus kraluje segmentu herních notebooků na světovém trhu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 8. 2016 11:00

Tchajwanský Asus si v prvním pololetí letošního roku upevnil pozici jedničky na světovém trhu herních notebooků. Vyplývá to z výzkumu společnosti GfK a dalších nezávislých agentur zabývajících se výzkumem trhu.

Reklama

Již druhým rokem po sobě vykázal Asus nejvyšší podíl (40 %) na trhu v segmentu herních laptopů s grafickými kartami řady nVidia GeForce GTX, přičemž GfK uvádí, že tento podíl je vyšší než celkové zastoupení dalších tří konkurenčních značek v žebříčku (36 %). Asus posiluje na trzích na Blízkém východě, v Turecku, Africe (META) a v asijsko-pacifickém regionu (APAC) s 43%, respektive 36% podílem. Podíl na trhu v těchto regionech vzrostl o pět procentních bodů ve srovnání se stejným obdobím minulého roku.

Nejnovější data od prestižní nezávislé agentury Newzoo specializující se na herní průmysl, pak hodnotí Asus na trhu v USA jako číslo jedna. Většina amerických hráčů upřednostňuje Asus jako herní značku pro své desktopy i notebooky. Výzkum Newzoo využívá aplikaci Overwolf - platformu pro soutěživé hráče s členskou základnou čítající 12 milionů hráčů. Aplikace je součástí nového PC Gaming Hardware Trackeru, který zahrnuje vice než 40 států světa.

Co se týče nového hardwaru společnosti Asus, tak firma uvede do konce tohoto roku na trh novou generaci herních PC. V nejbližší době mohou hráči očekávat například příchod kapalinou chlazeného laptopu ROG GX800, který přinese výkon srovnatelný s desktopem a nabídne kapalinou chlazenou dokovací stanici, umožňující přetaktování CPU, GPU a DRAM.

Asus kraluje segmentu herních notebooků na světovém trhu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama