ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB: Výkonný a tichý vodní kit AiO pro chlazení procesoru
i Zdroj: Asus
Skříně, zdroje, chladiče Recenze ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB: Výkonný a tichý vodní kit AiO pro chlazení procesoru

ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB: Výkonný a tichý vodní kit AiO pro chlazení procesoru | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

21. 5. 2024 08:30 124

Seznam kapitol

1. Asus ROG Strix LC III 360 ARGB 2. Specifikace a balení 3. Testovací sestava a software 4. Měření s Intel Core i9-13900K (250 W)
5. Teplota s různým nastavením otáček (250 W) 6. Výkon s Core i9-13900K na 330 W 7. Závěr, hodnocení

Před časem jsem testoval nový kit AiO pro CPU od Asus, chladič Ryujin III. Výkon byl skvělý, cena ale extrémní. Asus nyní uvádí o dost levnější Asus ROG Strix LC III 360 ARGB, který ale není v ničem horší. Zajímavá volba pro sestavy ROG.

Reklama

Tabulka ukazuje specifikace chladiče. Já testuji vyšší model s 360mm radiátorem. Důležitá je také použitelnost na všechny současné patice procesorů. Fitinky jsou tradiční normované, průtok pumpou 70 litrů za hodinu. Důležité je také napětí pumpy, to je v tomto případě tradičních 12 V.

ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB: Výkonný a tichý vodní kit AiO pro chlazení procesoru
i Zdroj: Asus

Důležitá je také použitelnost pro všechny současné patice procesorů. Nečekejte ale nějaké speciální vychytávky, jako má nejvyšší AiO z nabídky Asus, zde se šetřilo a směrovalo vše k nižší ceně. Záruka je pěkných 6 let.

Zde musím ale říci, že zpracování a celkově jde o levnější řešení a je to vidět. Konstrukce radiátoru, hadic a pumpy není tak robustní a prvotřídní, jako u ROG Ryujin.

Obsah balení

ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB: Výkonný a tichý vodní kit AiO pro chlazení procesoru
i Zdroj: Asus

Zařízení si koupíte ve větší papírové krabici, která je pěkně barevná. Ihned vidíte, co si kupujete. Navíc se kit neprodává v nějaké zbytečně velké krabici, která je uvnitř z poloviny prázdná. Balení je kompaktní a praktické.

Uvnitř najdete jen to podstatné, nic navíc nečekejte. Chladič, ventilátory a sáček s příslušenstvím. Manuál najdete v papírové podobě v krabici, což je potěšující. Mnozí se s ním už dnes neobtěžují, a to je škoda.

Cena 5000 korun se může zdát relativně vysoká, a to přesto, že má jít o dostupnější řešení od Asus. Když se podívám na aktuální nabídku solidních AiO stejných parametrů, začínají od 3000 korun. Asus to tedy nebude mít lehké. Osobně jsem čekal cenu spíš kolem 4000 korun, co stávala minulá generace.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama