bude-mit-ati-s-dx11-velky-naskok
Novinka Bude mít ATI s DX11 velký náskok?

Bude mít ATI s DX11 velký náskok?

Michal Kleman

Michal Kleman

20. 4. 2009 00:00 14

Původně měly být čipy ATI RV870 a nVidia GT300 vydány přibližně ve stejném časovém horizontu, zpráva serveru X-Bit Labs však tvrdí, že ATI může mít až tříměsíční náskok.

Reklama

Společnost nVidia byla první s grafickou kartou podporující API DirectX 10, podle zákulisních "drbů" by však mohl čip RV870 přijít na trh v době, kdy se konkurenční GT300 bude sotva dostávat do výrobu u TSMC. Grafické karty nové generace od společnosti ATI mohou dorazit na trh již během srpna, zatímco vypuštění zařízení s čipy GT300 je plánováno nejdříve na 15. října (X.).

Bude mít ATI s DX11 velký náskok?
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová generace grafických procesorů nejen zvýší výkon, ale rozhraní DirectX 11 by mělo dále rozšiřovat jejich funkčnost a programovatelnost i pro jiné účely, než pouhé počítání grafiky. Bohužel, ani relativně těsně před vydáním nových karet (vždyť do RV870 zbývají teoreticky pouze 4měsíce), nevíme skoro nic o specifikacích těchto novinek, obě soupeřící firmy si svá tajemství velmi brání a koncové specifikace se pravděpodobně dovíme až těsně před vypuštěním karet.

Ekonomická recese velice postihla počítačový průmysl a neméně pak výrobce grafických čipů. Nový operační systém Windows 7 společně s rozhraním DirectX jedenácté generace by mohl posílit poptávku po nových systémech a přímo úměrně by se pak měla zvednou prodejnost grafických čipů, což se bude hodit jak ATI, tak nVidii.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama