Cooler Master MasterLiquid 360 ION – Výkonný AiO vodní kit pro CPU
i Zdroj: Cooler Master
Skříně, zdroje, chladiče Recenze Cooler Master MasterLiquid 360 ION – Výkonný AiO vodní kit pro CPU

Cooler Master MasterLiquid 360 ION – Výkonný AiO vodní kit pro CPU | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

18

Seznam kapitol

1. Cooler Master MasterLiquid 360 ION 2. Galerie chladiče 3. Specifikace a balení 4. Testovací sestava a software
5. Měření s Intel Core i9-13900K (250 W) 6. Teplota s různým nastavením otáček (250 W) 7. Výkon s Core i9-13900K na 340 W 8. Závěr – Hodnocení

Společnost Cooler Master je na poli AiO chladičů stálicí. Uvedení inovované řady chladičů pro nadšence tak bylo jen otázkou času. Novinka MasterLiquid 360 ION nabízí poprvé displej LCD na pumpě, nové ventilátory a kompletně předělanou aplikaci. Výkon si ukážeme v testu.

Reklama
Cooler Master MasterLiquid 360 ION – Výkonný AiO vodní kit pro CPU
i Zdroj: Cooler Master

Už jsem to říkal v desítkách předchozích recenzích chladičů AiO na procesor. Pokud nejde o naprostý lowend, bývají rozdíly ve výkonu napříč výrobci spíše kosmetické. Velká většina chladičů s 360mm radiátorem a lepší pumpou bude výkonově hodně podobná. Najdou se občas výjimky, kdy chladič dokáže utéci ostatním o několik stupňů, je to ale výjimka, která se stala co pamatuji, pouze jednou.

Dnes testovaný chladič Cooler Master MasterLiquid 360 ION se řadí dle výsledků, na špičku. Výkon je srovnatelný i s dosud nejvýkonnějšími chladiči. Pokud si otáčky ventilátoru trochu poladíte, budete mít tichý a výkonný chladič, který utáhne až 340 W bez problémů. Z pohledu výkonu, jde o jasný highend bez kompromisů.

Několik výtek ale mám. Prémiový produkt roku 2024 by už měl mít něco navíc, třeba vyřešený cable management od ventilátorů do jednoho kabelu. Takhle vám od ventilátorů jde šest různých kablíků. To je dnes překonaný koncept, a jiní výrobci už ukázali, že to je lépe.

Také nedoladěný software vypadá divně. Když uvádím na trh nový chladič s novou verzí aplikace MasterCTRL, tak bych si, jako výrobce měl pohlídat, aby software fungoval stoprocentně. Snímání otáček pumpy nefunguje vůbec a otáčky ventilátorů musíte občas resetovat (naštěstí je v aplikaci tlačítko Reset). To se ale časem jistě doladí.

Posledním bodem je cena. Za 6500 korun jde o drahý chladič, dražší je už pouze vlajkový chladič od Asus. V hladině mezi 5000 až 6500 Kč je nabídka hodně nabitá. Pořídit si můžete mnoho různých modelů od řady i špičkových výrobců chladičů. Zde už záleží jen na vás, vybírejte dle preference a vzhledu. Výkonu v této třídě bude mezi různými chladiči hodně podobný.

Cooler Master MasterLiquid 360 ION – Výkonný AiO vodní kit pro CPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Za půjčení desek a chladiče děkujeme Cooler Master

 

 

Verdikt

Extrémně výkonný a dobře zpracovaný chladič AiO. Cena je vysoká, ale odpovídá podobnému highendu.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Vysoký chladicí výkon
Možnost upravit si profil ventilátorů, pokud to uděláte, získáte zcela tichý chladič
6 let záruka
Spousta kablíků, dnes už to jde i mnohem jednodušeji
Aplikace je zatím nedoladěná, neumí dobře snímat otáčky ventilátorů a pumpy
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama