dalsi-vyjimka-pro-huawei-americane-odlozili-zakaz-do-kvetna
Novinka Další výjimka pro Huawei: Američané odložili zákaz do května

Další výjimka pro Huawei: Američané odložili zákaz do května

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 3. 2020 13:00

Americké ministerstvo obchodu prodloužilo licenci firmě Huawei, která čínské společnosti umožňuje nakupovat komponenty od amerických podniků, aby tak mohla poskytovat servis zákazníkům. Úřad o tom informoval na svých webových stránkách. Aktuálně výjimka ze sankcí platí až do 15. května. Jedná se v pořadí již o páté oddálení.

Reklama

Díky prodloužení všeobecné licence může Huawei až do poloviny května udržovat stávající telekomunikační sítě a dodávat softwarové aktualizace pro své chytré telefony. K uvolnění restrikcí, které brání v používání operačního systému Android se službami Googlu v nejnovějších mobilech, však ani tentokrát nedošlo. A to navzdory tomu, že americký podnik začátkem měsíce února požádal USA o výjimku.

Další výjimka pro Huawei: Američané odložili zákaz do května
i Zdroj: PCTuning.cz

Huawei je největším světovým výrobcem telekomunikačních zařízení a nadále i druhým největším výrobcem chytrých telefonů. Spojené státy podezírají firmu ze spolupráce s čínskou rozvědkou, asijský gigant to ale od samého začátku popírá. Donald Trump v polovině května loňského Huawei zařadil na černou listinu a od té doby americké podniky potřebují zvláštní povolení, aby této společnosti mohly dodávat své produkty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama