dfi-icfx3200-t2r-g-jedinecna-zakladni-deska
Hardware Článek DFI ICFX3200 - T2R/G - Jedinečná základní deska?

DFI ICFX3200 - T2R/G - Jedinečná základní deska? | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

28. 1. 2007 01:00 38

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Obsah balení 3. Čipová sada RD600 + SB600 4. Specifikace desky 5. Testovací sestava 6. Layout desky
7. Průvodce BIOSem a tipy na přetaktování 8. Přetaktování 9. Systémové utility 10. Testy 11. Zkušenosti a závěr

Dlouho předlouho jsme všichni museli čekat na uvedení čipové sady RD600 pro procesory Intel Core 2 Duo. Touto dobou však naše čekání skončilo a my jako první v České republice vám přinášíme test jediné základní desky na trhu vybavené tímto čipsetem - DFI ICFX3200 - T2R/G.

Reklama

Než se podrobněji podíváme na samotné specifikace čipové sady a potažmo i základní desky, uklidním zvědavost nedočkavců a podíváme se nejprve na balení a příslušenství, které k desce náleží.

DFI ICFX3200 - T2R/G - Jedinečná základní deska?
i Zdroj: PCTuning.cz

DFI ICFX3200 - T2R/G - Jedinečná základní deska?
i Zdroj: PCTuning.cz

Krabice je červená, což značí čipovou sadu ATi (AMD), a podporu CrossFire. Na to že se jedná o tak jedinečnou základní desku je krabice vcelku velmi obyčejná a pokud zákazník nezná označení této desky předem z pohledu na krabici se moc o jejím obsahu nedozví. Jen malá loga na přední straně dávají tušit s čím máme tu čest.

DFI ICFX3200 - T2R/G - Jedinečná základní deska?
i Zdroj: PCTuning.cz

Po otevření krabice se v anti-statickém sáčku nachází deska. Už na první pohled jistě zaujme skutečně zářivými barvami slotů a portů. V dnešní "šedi" většiny základních desek je to vskutku vítaná změna. Hezčí "na pohled" mi přijdou snad jen desky společnosti Gigabyte. K bližšímu ohledání přistoupíme v samostatné kapitole.

DFI ICFX3200 - T2R/G - Jedinečná základní deska?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pohled na příslušenství jistě mnohé nenechá chladnými. Tak chudou výbavu jsem snad ještě neviděl. Za cenu, za kterou je deska prodávána bych tedy čekal více. I ty nejlevnější desky na trhu mívají daleko lepší příslušenství. Součástí nejsou dokonce ani USB a Firewire brackety. Očekával bych nejméně čtyři SATA kabely místo přibalených dvou. Po zkušenostech s výbavou desky Asus Commando (stojí stejně jako tato deska) jsem opravdu v rozpacích, co si o této politice výrobce myslet.

Dnešní výčet bude skutečně krátký, za zmínku stojí jen opravdu skvělý manuál který nemá konkurenci. V tomto směru si výrobce zaslouží velikou pochvalu, protože s tímto manuálem si budete vědět rady ve všech situacích.

  • Základní deska

  • Zásuvný modul zvukového kodeku - Karajan

  • 2x SATA kabel, 1x ATA 133 kabel, 1x floppy kabel

  • I/O zadní záslepka, redukce napájení Molex - SATA

  • Návod a CD s ovladači, RAID disketa

  • Samolepka Lanparty

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama