Drzý scammer prodal RTX 4090 bez GPU a paměťových čipů
i Zdroj: northwest repair
Novinka Drzý scammer prodal RTX 4090 bez GPU a paměťových čipů

Drzý scammer prodal RTX 4090 bez GPU a paměťových čipů

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

30. 4. 2024 15:30 13

Kradlo se, krade a krást bude. Jde jen o to, zda je podvodník chytrý a krade nepovšimnut. A také to záleží na neznalých ovečkách, které chce oškubat. Nebo oškube RTX 4090 a tu teprve prodá.

Reklama

Touha po nejvýkonnější současné grafice RTX 4090 žene mnoho výkonu chtivých pařanů do bazarů, protože cena je vskutku příšerná. A někdy se stane, že zákazník je oklamán a zbyde mu díra ve šrajtofli a vadná nebo žádná grafika. A to se stalo například i v případě Amazonu, o tom jsme psali zde.

Nyní se napálil další nebožák, když si na Facebookovém bazaru Marketplace koupil „funkční“ MSI RTX 4090. Jelikož grafika inzerovaná jako funkční jaksi nefungovala, kupec ji odnesl do opravy. Tam prohlásili, že je usmažené GPU a nabídli odkup za 200 dolarů. To ale nebožák odmítl a poslal GPU do firmy Northwest Repair doufaje, že pořídí lépe.

Inu, lépe úplně ne, jelikož tam po rozebrání vyšlo najevo, že grafická karta je tak trochu okleštěná a chybí jí GPU a paměťové čipy. Doslova jen holé PCB s chladičem. NWR šel tak daleko, že ve videu ukázali i onoho scammera, který prodává veteš na ulici. Už to mělo být kupci varování, pokud bylo foto dostupné před koupí, ale přání vlastnit RTX 4090 bylo zřejmě silnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama