dva-radeony-3870-x2-otestovany-s-beta-ovladaci
Novinka Dva Radeony 3870 X2 otestovány s beta ovladači

Dva Radeony 3870 X2 otestovány s beta ovladači

FidoUncle

FidoUncle

23. 2. 2008 20:42

Grafické karty Radeon 3870 X2 od AMD jsou nejrychlejšími kartami dneška. A spojíme-li takové karty dohromady dvě, máme se jistě na co těšit. Redaktoři zahraničního serveru Fudzilla to udělali. Tak se pojďme podívat, co jim vyšlo.

Reklama

Samotné karty bez patřičných ovladačů by k ničemu nebyly, proto bylo nutné použít beta verzi Catalyst ovladačů, která již zahrnuje podporu CrossfireX technologie. Pro test byla vybrána pravděpodobně nejlepší střílečka dneška Call of Duty 4. A aby bylo na co koukat, je potřeba i nějaký ten monitor. Zvolen byl 30-ti palcový display od Dellu s nativním rozlišením 2650x1600.

Dva Radeony 3870 X2 otestovány s beta ovladači
i Zdroj: PCTuning.cz

V tomto rozlišení, navíc se zapnutým režimem vyhlazování 4xFSAA běžela hra víc než plynule. Minimální počet FPS byl 65 a horní hranice se dotkla hodnoty 140 FPS. Průměrná hodnota se pohybovala kolem 80 FPS. Na to, že se zdaleka nejedná o finální verzi ovladačů, jsou naměřené hodnoty velmi příjemným překvapením.

Dvojice v současnosti nejrychlejších karet přijde asi na 20 tisíc Kč. Ještě minulý rok byste na dosažení podobných hodnot vynaložili minimálně dvojnásobek. V březnu, kdy vyjdou nové ovladače grafických karet AMD Catalyst 8.3 s podporou CrossFireX, se máme určitě na co těšit!

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama