dvoujadrovy-amd-neo-na-konci-roku
Novinka Dvoujádrový AMD Neo na konci roku

Dvoujádrový AMD Neo na konci roku

Michal Kleman

Michal Kleman

25. 1. 2009 00:00 6

Nedváno společnost Advanced Micro Devices představila platformu Yukon pro ultramobilní laptopy. Její "refresh" s dvoujádrovým procesorem bude k dostání na konci roku 2009.

Reklama

AMD Yukon je platforma založená na procesoru architektury K8 a severním můstku AMD 690T, následující platforma s označením Congo bude pracovat s procesorem AMD Conesus, který bude mít dvě procesorová jádra. Změna bude i použitém čipsetu, severní můstek bude AMD RS780M a jižní nese označení SB710. Celková spotřeba tohoto řešení by neměla přesáhnout 15W, přičemž v této verzi dostanete i relativně silnou grafiku AMD Radeon HD3200.

Dvoujádrový AMD Neo na konci roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Narozdíl od Intelu, AMD chce svým řešením zasáhnout notebooky s úhlopříčkou 12" až 14" (na obrázku můžete vidět jeden z takových notebooků od firmy HP, která již ohlásila podporu této platformy), nemělo by tedy jít o přímou konkurenci Atomu od Intelu, na druhou stranu vznikne konkurence ve smyslu nutnosti rozhodování se, jestli chce zákazník 10" model s Atomem nebo 12" s procesorem Neo. Yukon a Congo mají být užívány v laptopech s prodejní cenou okolo $600 (asi 12000Kč).

Podle NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama