externi-disky-io-data-s-cervem-jiz-od-vyroby
Novinka Externí disky IO-Data s červem již od výroby

Externí disky IO-Data s červem již od výroby

Novák Radek

Novák Radek

29. 11. 2005 00:00 1

Zajímavý „bonus“ připravila společnost IO-Data pro své zákazníky. Podařilo se jí totiž na trh uvést externí pevný disk, na kterém byl již rovnou přítomen červ.

Reklama

Tento nepříjemný problém se vyskytl u externích pevných disků řady HDP-U a podle serveru Inquirer měly být infikovány červem W32/Tompai-A. Naštěstí se však jedná o červ již poměrně staršího data, takže většina novějších antivirových programů by si s ním měla bez problémů poradit.

Externí disky IO-Data s červem již od výroby
i Zdroj: PCTuning.cz

Zarážející je ale přístup společnosti IO-Data, ta 14 hodin po oznámení výskytu této nákazy odmítala sdělit sériová čísla těchto zařízení a ani neumožnila poškozeným uživatelům stáhnout nějaký software pro odstranění červu.

K utěšení nás, českých uživatelů pak může pomoci fakt, že nakažené jednotky se prodávaly pouze na japonském trhu. I tak je ale zarážející, jak se něco takového vůbec může stát. Výroba většinou probíhá (nebo by tedy aspoň měla) velmi přísné kontrole a ve většině velkých společností se jakýkoli výskyt virů snaží hlídat, neřku-li pustit je do výrobků.

Zdroj: IO-Data, Engadget, The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama