forceware-77-76-prinasi-aa-a-sli-bez-mustku
Novinka ForceWare 77.76 přináší AA a SLi bez můstku

ForceWare 77.76 přináší AA a SLi bez můstku

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

20. 7. 2005 00:00 2

nVidia vypustila nové ovladače ForceWare 77.76, které nyní obsahují podporu pro GeForce 6600LE a SLi bez můstku. Narozdíl od ovladačů Catalyst od ATi, které téměř pokaždé slibují nárůst výkonu, karty nVidia si s novými ovladači údajně příliš nepolepší. Zato však bude možno na SLi konfiguraci použít AntiAliasing, což dříve nebylo možné.

Reklama

GeForce 6600LE bude mít nakonec opravdu pouze 4 pipelines. Karta je namířena proti Radeonu 9550, který je oblíben mezi chudšími hráči hlavně proto, že se z něj dá za pomoci přetaktování vyrobit Radeon 9600 Pro. Z GeForce 6600LE by se s odemknutými dalšími 4 pipelines mohla dát vyrobit plnohodnotná GeForce 6600. Pokud ovšem nVidia neudělá to samé jako u GeForce 6200, kde sice jdou pipelines otevřít, ale znemožní se tím taktování. Ještě připomenu, že podle The Inquirer bude karta stát v přepočtu pod 2000 Kč. Vzhledem k tomu, že se jedná o low-endový akcelerátor, měla by propustnost PCI Express sběrnice stíhat obsloužit potřeby SLi bez dopadu na výkon.

Další novinkou ve ForceWare 77.76 je možnost anti-aliasingu, pokud používáte SLi zapojení karet. "SLi AA" umožňuje 8x nebo 16x anti-aliasing. Toho je docíleno tím, že každá karta provozuje 4x nebo 8x AA a ve výsledku se plody práce obou procesorů zkombinují. Toto však nefunguje v módech AFR (Alternate Frame Rendering) ani SFR (Split Frame Rendering), neboť se jedná o úplně novou formu SLi. Ve hrách, kde z SLi nevyždímete o moc větší výkon, než v single zapojení, můžete tedy aktivovat brutální AA filtrování, aniž byste zaznamenali znatelný pokles framerate.

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama