Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB

Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB

Jan Schrenk

Jan Schrenk

29. 7. 2021 12:40 4

Seznam kapitol

1. Ocel, plast a imitace karbonu 2. Jak se s ním žije? 3. Univerzál za rozumnou cenu

Jaké výhody přináší oproti běžnému kancelářskému stolu speciální herní? Co všechno bude jinak, když místo dřeva přejdete na kov? A je RGB jen pozlátkem, nebo má skutečný význam? Jak prošel stůl Genesis Holm 300 dlouhodobým testem?

Reklama

Tak trochu jiný stůl

Otevřeně a bez mučení přiznám, že zkušenosti s nějakými speciálními herními PC stoly nemám zrovna velké. Před řadou let jsem si nechal ještě od rodičů pořídit rohový stůl, který představoval všechno, jen ne dobré náčiní pro práci, nebo v té době hlavně pro mé hraní. Musel jsem ho trochu upravit, aby se mi pod něj vešly letecké pedály, čímž ale utrpěla tuhost konstrukce. Místa na pracovní desce nebylo nikdy dost, výsuvný šuplík pro klávesnici byl zcela nepoužitelný a vůbec – tehdejší trend rohových stolů dnes považuji za výstřelek doby ne nepodobný stylovosti fialových sak či nekonečné eleganci bílých ponožek v sandálech. Jakožto nenapravitelný profesní fluktulant jsem měl ale možnost projít velké množství kanceláří, open-space či jakýchkoliv dalších konfigurací v několika evropských zemích a usednout za mnohé kreace lidské tvořivosti. Narozdíl od situace před dvaceti roky dnes už neříkám, že mi nezáleží na vzhledu (protože mi manželka vysvětlila, že mi na vzhledu nábytku v našem bytě naopak VELMI záleží), dnes mi u podobných zařízení, zvláště v situaci, kdy nejsou úplně levná, záleží tak nějak na všem. 

Já vím, že jsem se již několikrát zařekl, že nic velkého a těžkého už prostě recenzovat nebudu, že jsem na to moc pohodlný a líný a že místa v bytu není nazbyt, ale když se naskytla možnost podrobit tento sůl dlouhodobějšímu testu, přivítal jsem to. Navíc se nestává každý den, aby vám recenzovaný kousek přivezly hned dvě krásné ženy až do vaší garáže! Vlastně se mi to teď stalo poprvé :-).

Ocel, plast a „karbon“

Sestavení stolu mi zabralo asi hodinku (a to přesto, že mi velice intenzivně pomáhaly mé děti). Přestože byly nezbytné inbusy součástí balení, byl jsem rád, že jsem doma vybaven kvalitnějšími šroubováky, které vše usnadnily. Líbilo se mi rozdělení jednotlivých šroubů do oddělených zatavených a dobře označených pytlíků, takže jsem nemusel nic hledat. V tomto směru byl stůl dále než třeba výrobky značek ASKO či IKEA. Při montáži vše pěkně lícovalo, nenarazil jsem na žádné potíže s nepřesně předvrtanými závity či nějakými poškozenými komponenty. Naopak mou mysl naplňovala ona klukovská radost „Koupil jsem si LEGO a teď si ho stavím“. I přes zmíněnou „pomoc“ dětí není problém stůl sestavit v jednom člověku.

Přední a zadní noha stolu je vždy překřížená, tvoří tak písmeno X. To zajišťuje solidní tuhost proti krutu a stabilitu. V horní části se nachází nosník, k němuž jsou připevněné další výztuhy a na něhož je uchycena i hlavní deska. Na zadní stranu nosníku můžete přilepit přiložený LED-RGB pás, abyste doplnili váš vkusně zařízený pokojík a vkusně stylizovaný case o další vkusná blikátka pro uspokojení vaší vkusně smýšlející duše :-). 

Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB
i Zdroj: PCTuning.cz

Veškeré nosné části jsou ocelové, nastříkané matnou černou barvou. Dílenské zpracování je příkladné, esteticky přitažlivé, technicky velice solidní. Ze spodní strany desky stolu je možné (nikoliv však nutné) přimontovat držák hodící se na flašku s pitím a druhý na například sluchátka a pak ještě třetí třeba na gamepad. 

Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále na spodní straně desky najdeme jakési dva koše, první a bližší je v místech, kde se dříve tak často umisťoval v úvodu zmíněný šuplík pro klávesnici. Jeho funkce mi ale zůstala poněkud utajena. Dokumenty si do něj vložíte těžko, protože se „síťovkový“ tvar nehodí pro nic jiného než pro nějakou knihu pevné vazby… no a k čemu si pod stůl dávat knihu pevné vazby. Klasická tenkostěnná polička by v tomto místě byla vhodnější. Zadní koš slouží k pacifikaci kabeláže a jeho přítomnost mě tak naplňovala výrazně větším štěstím než jeho menší přední bráška. Praktická to vychytávka. 

Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB
i Zdroj: PCTuning.cz

V zadní části (opět montováno zespodu) je možné umístit menší patro pro umístění monitoru. Možná se zeptáte, k čemu má dnes smysl monitor umisťovat do patra, když (díky Bohu) snad již všechny moderní monitory již vykazují dostatečné teleskopické schopnosti – inu ideálně proto, že pod monitorem získáte další úložný prostor pro cokoliv. A když se vám to nelíbí, tak patro jednoduše nenamontujete a necháte desku čistou, díky montáži zespodu nikde nebudou vidět nevzhledné závity či otvory pro šrouby. 

Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB
i Zdroj: PCTuning.cz
Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB
i Zdroj: PCTuning.cz
Genesis Holm 300 – ve jménu karbonu a RGB
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotná deska stolu je plastová, přičemž je na ni nanesena jakási karbonová tapeta, či chcete-li, textura. Vypadá to efektně, jenže to skýtá snad největší „ale“ tohoto výrobku, o tom však podrobněji dále. Poslední dvojici hezkých vychytávek představuje dvojice do desky integrovaných panýlků. První je rozbočovač USB, druhý pak bezdrátová nabíječka na mobilní telefon. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama