hp-pracuje-na-dvou-novych-vykonnych-tabletech-zamerenych-na-firemni-vyuziti
Novinka HP pracuje na dvou nových výkonných tabletech zaměřených na firemní využití

HP pracuje na dvou nových výkonných tabletech zaměřených na firemní využití

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 10. 2014 08:00 1

Splečnost Hawlett-Packard omylem na svých oficiálních stránkách zveřejnila specifikace dvou připravovaných tabletů, které by své uplatnění měly najít zejména ve firemním prostředí.

Reklama

HP zatím tablety oficiálně nepředstavilo a ze svých stránek údaje o nich velice rychle smazalo, přesto se magazínu Notebook Italia povedlo ukořistit několik obrázků a část specifikací. Prvním chystaným počinem od HP je tablet HP Slate Pro 12, který by měl být vybavený 12,3palcovým displejem s rozlišením 1600 × 1200 pixelů. Displej by měl být opatřen sklem CT-40 FIT Corning Glass, které má za úkol zabraňovat ulpívání otisků prstů. Celkové rozměry tabletu budou 300,3 × 221 × 7,99 mm. V tloušťce tabletu se tedy žádná revoluce nekoná. Druhý přírůstek potom ponese označení Slate Pro 8 a nabídne 7,7palcový displej s vyšším rozlišením 2048 × 1536 pixelů. 

HP pracuje na dvou nových výkonných tabletech zaměřených na firemní využití
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Uvnitř obou zařízení nalezneme čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 z dílny Qualcomm s frekvencí 2,3 GHz a grafickým čipem Adreno 330. Procesoru by měly v obou případech sekundovat 2 GB operačních pamětí typu LPDDDR3 s frekvencí 800 MHz. Vnitřní úložiště se u obou modelů liší. Model Pro Slate 12 nabídne vnitřní kapacitu 32 GB, zatímco Pro Slate 8 bude mít pouze 8 GB interní paměti. Vnitřní úložiště obou zařízení budeme moci samozřejmě rozšířit pomocí microSD karty. Mezi další výbavou oba tablety potěší poměrně slušným zadním fotoaparátem, který má v případě Pro Slate 12 rozlišení 8Mpx a v případě Pro Slate 8 7 Mpx. Nechybí ani funkce automatického ostření a HDR. Oba tablety mají na čele také 2Mpx webovou kameru. Po stranách displeje potom výrobce umístil stereo reproduktory DTS Audio Sound+.

HP pracuje na dvou nových výkonných tabletech zaměřených na firemní využití
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pokud jste čekali, že u tabletů určených pro firemní prostředí HP zvolí operační systém Windows, byli jste na omylu. Oba modely totiž mají předinstalovaný OS Android 4.4.2 KitKat s několika málo nadstavbovými funkcemi od HP. Mezi konektivitou nechybí Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.0 + LE, NFC, GPS a podpora připojení k 3G a 4G LTE sítím, díky slotu pro nano SIM kartu. Fyzicky jsou oba tablety vybaveny jedním portem USB 2.0 a audio jackem. Oba modely nabídnout také různé senzory, jako je akcelerometr, gyroskop, barometr, digitální kompas či senzor okolního světla. 

HP pracuje na dvou nových výkonných tabletech zaměřených na firemní využití
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O napájení HP Slate Pro 12 by se měla starat 37Wh baterie, přičemž u Pro Slate 8 není kapacita baterie zatím známá. Dočkat bychom se měly i řady softwarových balíčků jako je HP Notes, Kingsoft Office, Evernote, Skype či HP Print Services a Avast Mobile Security. K oběma modelům bude dodávaný také stylus. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama