intel-pripousti-ze-cipsety-sis-jsou-uspornejsi
Novinka Intel připouští, že čipsety SiS jsou úspornější

Intel připouští, že čipsety SiS jsou úspornější

FidoUncle

FidoUncle

Kdysi bývaly čipové sady firmy SiS velmi úspěšné, zejména pro platformu AMD. Od té doby však již nějaký ten pátek uplynul a SiS na zašlou slávu již spíše vzpomíná. Ale že čipsety stále dělat umí, se nyní přesvědčíme.

Reklama

Není právě obvyklé, aby nějaká společnost chválila konkurenci, Intel to však v případě SiS právě činí. Minimálně v případě kombinace severního můstku SiS 671 s jižním můstkem SiS 968 pro Nettopové základní desky s procesory Atom. Podíváte-li se pečlivě na levou stranu přiloženého obrázku, uvidíte, že řešení od SiS má spotřebu pouhých 8W. Čipset od Intelu si řekne o 22W, tedy téměř třikrát tolik. Musíme však vzít v potaz, že čipová sada 945GC je již poněkud staršího vydání a teoreticky bychom se mohli v budoucnu dočkat novější.

Intel připouští, že čipsety SiS jsou úspornější
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším zajímavým zjištěním, pokud se nejedná o chybu, je fakt, že Intel přidal podporu rozhraní DVI pro tuto platformu. To otvírá zajímavé možnosti, co se týče použití procesorů Atom v HTPC zařízeních. 5.1-kanálové HD audio je také přidáno nově, stějně tak podpora až dvou PCI slotů a jednoho PCIe x1. Nelze tedy vyloučit, že se Intel chystá na trh uvést kromě již uvedených základních desek pro Nettopy a desek mini-ITX i desky většího formátu mATX.

Procesory z rodiny Atom tak dostávají o něco lepší a úspornější podvozek. Celá platforma se tím stává ještě zajímavější a pro Intel se pravděpodobně rýsuje další úspěch.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama