jak-bude-vypadat-obyvaci-pokoj-budoucnosti-podivejte-se-na-vizi-microsoftu-video
Novinka Jak bude vypadat obývací pokoj budoucnosti? Podívejte se na vizi Microsoftu [video]

Jak bude vypadat obývací pokoj budoucnosti? Podívejte se na vizi Microsoftu [video]

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

23. 8. 2011 15:30 8

Již dnes jsou dostupné technologie, které změní zažitý koncept a přinesou mnohem více interaktivity do každého obývacího pokoje. S ovládáním á la Kinect, hlasovými povely a připojením k internetu vše vypadá úplně jinak, zábavněji.

Reklama

Když Microsoft na podzim minulého roku představil revoluční ovládání Kinect, otevřeli se před zařízením nevídané možnosti využití. Nejenže se pohybové ovládání stalo neprodávanějším zařízením na trhu, ale již několik dní po uvedení se našli tací, kteří jej připojili k počítači a vytvářeli nejrůznější hacky a prográmky, které jej dokázali využít i k jiným účelům, než ke kterým byl využit. Mohli jsme tak vidět spoustu zajímavostí od použití Kinectu jako 3D scanneru, po ropoznávání znakové řeči.

Nyní se svou vizí přispěchal i softwarový gigant sám a rozhodl se uživatelům ukázat, jak bude (spíše by mohl) vypadat obývací pokoj za pár let. Ve videu vše stojí na konceptu v čele s konzolí Xbox, televizí, Kinectem, vyhledávačem Bing a službou TellMe pro hlasové povely. Všechna zařízení jsou dostupná již dnes a při doplnění o další miniaplikace či periferie se jedná o reálnou vizi, která není ani tolik finančně náročná.

Jak bude vypadat obývací pokoj budoucnosti?  Podívejte se na vizi Microsoftu [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

I tak si ale myslíme, že spousta uživatelů si vystačí s běžným ovladačem, televizí a nějakým tím DVD přehrávačem. Přeci jen, pohybové ovládání také nemusí vyhovovat každému.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama